Sarkozy: “Mbappe’nin ayrılık isteğini anlıyorum, ancak şekli yanlış”

Nicolas Sarkozy, PSG ve Kylian Mbappe arasındaki gerginlik hakkında açıklamalarda bulundu. Eski Cumhurbaşkanı, Mbappe'nin tercihlerine eleştiriler getirdi.

Eski Fransa Cumhurbaşkanı ve sıkı bir Paris Saint-Germain taraftarı olan Nicolas Sarkozy, 80. yaş gününü kutlayan *Le Parisien* gazetesine dikkat çeken bir röportaj verdi. Sarkozy, PSG'nin yıldız oyuncularının ayrılıklarına ve Fransız futbolunun geleceğine dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

PSG Başkanı Nasser al-Khelaïfi'ye yakınlığıyla bilinen Sarkozy, kulübün son dönemde yaşadığı yıldız kayıpları hakkında sorulan soruya, "Belki de insanlara, kolektif oyunun, bireysel oyuncuların yeteneklerinden daha öncelikli olduğunu hatırlatmanın vakti gelmiştir. Mevcut teknik direktörün felsefesi de bu yönde." diyerek dikkat çekti.

"MBAPPE'NİN AYRILMAK İSTEMESİNİ ANLIYORUM AMA..."

PSG ile Kylian Mbappe arasındaki gerginlik hakkında da konuşan Sarkozy, Fransız yıldız hakkında eleştiride bulundu:

Ayrılmak istemesini anlıyorum, hayalini gerçekleştirme arzusunu da... Ancak bunu yapış şekli benim için daha zor anlaşılır. Fakat bu onun tercihi.

PSG, Fransız futbol ligini yöneten LFP'nin kararıyla, Mbappe'nin Real Madrid’e transfer sürecinde ödenmeyen maaşları nedeniyle 55 milyon Euro ödemeye mahkum edilmişti. Ancak kulüp bu karara itiraz etti.

Ligue 1 yayın hakları konusuna da değinen Nicolas Sarkozy, Canal+ ve Fransız futbolu arasındaki ilişkinin önemine vurgu yaptı:

"Fransa liginin, olağanüstü işlere imza atan Canal+ gibi bir yayıncıya ihtiyacı var. Hak sahipleri ile yayıncılar arasında yeni anlaşma türlerini keşfetmemiz gerekiyor. Bu bağlamda, Vincent Labrune’un işaret ettiği yol oldukça umut verici" diye belirtti.

Sarkozy, 2008 yılında Orange’ın ve 2011'de beIN Sports'un sahneye çıkmasından bu yana, Ligue 1 TV hakları müzakerelerinde kilit bir rol oynadığını da hatırlattı.

Eski Cumhurbaşkanı, yeni Şampiyonlar Ligi formatıyla ilgili düşüncelerini de paylaştı. Bazı kulüplerin dışarıda bırakıldığı kapalı lig fikrine karşı olduğunu ifade eden Sarkozy, "Sporun, Brest’in Şampiyonlar Ligi’ne katılması gibi mucizelere ihtiyacı var." dedi.