Sampiyon olacağız

Beşiktaş Teknik Yöneticisi Giovanni van Bronckhorst, yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu: Tenkitler olağan lakin üzerimizde çok baskı var, taraftarları memnun etmek ve onlarla keyifli anlar yaşamak istiyoruz. Maç kazanmaya devam etmek ve şampiyon olmak istiyoruz.

Beşıktaş Teknik Yöneticisi Giovanni van Bronckhorst, ekibinin son durumu ve genç oyuncuların gelişimi hakkında değerli açıklamalarda bulundu. Muhteşem Kupa'yı kazanarak döneme hoş bir başlangıç yaptıklarını belirten van Bronckhorst, "Şu anki ilerlememizden hayli mutlyuz. Artık 15 hafta geçti ve dönem öncesi hazırlıkları da dahil olmak üzere bulunduğumuz durumdan mutluyuz. Harika Kupa'yı kazandık, bu bizim için kıymetli bir zaferdi. Daha sonra Avrupa Ligi maçlarında ilerledik. Karşılaşmalarda istediğimiz yerlerdeyiz, en azından lig için bunu söyleyebilirim. Şimdi yalnızca 7 maç oynadık, lakin önümüzde uzun bir yol var" sözlerini kullandı.

GEÇEN YILA NAZARAN ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ

Hollandalı çalıştırıcı, "Geçen seneye nazaran çok şey değişti. Lider ile ortamızda geçtiğimiz döneme nazaran değişiklikler olması gerektiğini konuşmuştuk. 28 oyuncu ile yollarımızı ayırdık. Buna rağmen 8 oyuncu geldi. Sanırım gereksinimimiz olan konumları doldurduk. Yaptığımız transferlerde gruba yetenek ve karakter olarak katkı yapma durumlarına baktık. Onların tecrübelerinden faydalanıyoruz" dedi.

HER MAÇTA YETERLİ OYNAMALIYIZ

Bronckhorst, "Süper Kupa'da Galatasaray'a karşı galibiyetle başlamak hoş oldu. Gol durumlarını değerlendirdik, büyük bir motivasyon ve güç verdi. Bu gelişimden memnunum. Lakin iş daha bitmedi, gelişmeliyiz. Yeterli bir durumdayız. Kulüpte düzgün bir ahenk içerisinde devam ediyoruz. Kadronun her maçta âlâ oynamasını istiyorum. Bazen yolda çukurlara da düşüyoruz lakin birlikteliğimiz güçlü olduğu sürece, tüm bariyerleri yahut sıkıntı anları aşabiliriz. Takımım ve iş arkadaşlarımla çok memnunum. Oyuncularımdan memnunum" diye konuştu.

ÜZERİMİZDE ÇOK BASKI VAR

Bazı oyunculara verilen vazifelerin konuşulduğunu söyleyen Bronckhorst, "Taraftarların oyuncularımı yuhalaması fazla geldi. Tenkitler olağan lakin sonuna kadar gitmek istiyoruz. Üzerimizde çok baskı var, taraftarları memnun etmek ve onlarla keyifli anlar yaşamak istiyoruz.

AVRUPA KADROLARI GÜÇLÜ

Avrupa'dakı sonuçlar hakkında konuşan Hollandalı çalıştırıcı, Rangers ile başarılı oldum lakin Şampiyonlar Ligi'nde zorluk çektik. Ajax ile birebir düzeyde miyiz? Düzgün mi oynadık? Sanmıyorum. Eintracht Frankfurt'a karşı âlâ oynadık. Kaleci için hayatının maçı olabilir. Oyuncuları tanımak, grubu tanımak ve ortalarındaki kombinasyonu sağlamak vazifem. Öndeki üç oyuncu âlâ oynamamızı sağladı. Bazen uygun, bazen makûs anlar olabiliyor. Lyon deplasmanı ve sonra devam edeceğiz. Lyon'a karşı güzel sonuç almamız lazım. Türk kadrolarına baktığımızda, Avrupa Ligi'nde devam ediyoruz. Fenerbahçe ve Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne kalamadı. Bu üzücü!" dedi

TRANSFER İSTİYOR MU?

Bronckhorst, "Devre ortasına çok var. Sürece yeni başladık. Yeni bir takım, yeni bir ekip yapılandırması. Bunu yalnızca bu dönem için değil önümüzdeki yıllar için yaptık. Transfer penceresi açılıyor ve sonunda daha uygun hale geleceğinizden emin oluyorsunuz. Bu yaz o denli oldu. Kadroyu daha güçlü hale getirmek bizim elimizde" dedi.

AYNI 11'i YAZMAM

Hollandalı çalıştırıcı, "Ajax maçı bugün oynansa, sanırım birebir 11'i yazmam. Fakat şu anda daha farklı bir durumdayız. Kurduğum 11'i birinci eleştiren kişi benim. Değişikliklerimi değerlendiremiyorum. Maçtan sonra bazen düşündüklerinizin olmadığını görüyorsunuz. Maçtan evvel eleştirmek kolay fakat benim işim, maçtan evvel en âlâ 11'i kurmak" diye konuştu.

DNA BU KULÜP İÇİN ÖNEMLİ

Bronckhorst, "Mustafa bizim en genç oyuncumuz. Gelişimine bakacak olursanız çok yükseklerde başladı bu gelişim. Gençseniz kimi pürüzlerle karşılaşacaksınız olağan. Çok daha güzel olacak. Mustafa ve Semih, DNA'sı için bu kulübün çok pahalı. Ben onlara daha güzel bir gelecek vermek için varım. Genç oyuncularla oynamayı seviyorum. Benim antrenörlük üslubum genç futbolcuları daha uygun hale getirmektir" sözlerini kullandı.

SEMİH KILIÇSOY SÖZLERİ

Semıh Kılıçsoy ile âlâ bir münasebeti olduğunu söyleyen Van Bronckhorst, "Benim için yükselen bir yıldız ve çok yetenekli bir oyuncu. Geçen sene golleriyle çok yeterli işler yaptı. Her oyuncuyu uygun bir düzeye getirmek istiyorum. Semih daha düzgün oyuncu olacak. Bu sene daha yeterli bir oyuncu haline gelecek. Kimi gençler yalnızca performans sergilerken değil, bütün meslekleri boyunca düzgün olmalılar. Onu geliştirmeye çalışıyorum. Bununla ilgili ayrıntıları Semih biliyor. Oyuncularımla konuşmaları açık açık anlatmam. Öbür teknik adamlar da bunları söylemiştir. Beşiktaş için çok yeterli bir futbolcu olacak" dedi.

TARAFTARIN YUHALAMASI FAZLA

Hollandalı teknik adam, "Frankfurt maçında çok düzgün oynadık lakin gereksinimimiz sonucu alamadık. Maçtan sonraki kimi kararlarım masa üzerine taşındı. Kimi oyunculara verilen misyonlarda tahminen ufak yanlış anlaşılmalar oldu. Birtakım aksaklıklar oldu. Ancak tekrar de taraftarın yuhalaması tahminen fazla geldi. Misyonumuzu yapamadığımızda tenkitlerle karşılaştığımız bir gerçek. Üzerimizde büyük bir baskı var. Alışık olduğumuz bir durum. Taraftara keyifli anlar yaşatmak istiyoruz" dedi.

RAKİBE NAZARAN DEĞİŞİYOR

Bronckhorst, "Rakibe nazaran oyuncuların bölgeleri değişebiliyor, mesela Rafa Silva. Türkiye'de oynanan futbol farklı, Türkiye'de rakipler fizik olarak güçlü ve süratli oyuncuları var. İki farkı bulamadıysanız, size zorluk çıkarıyorlar. Gaziantep maçında olduğu üzere. Fakat Avrupa daha farklı. Rafa Silva bazen kanatta, bazen daha içerde oynadı. Şimdi maçlara çıkmadan yorgunluk hissedebiliyorsam, maçta zorluklar yaşayabiliyoruz. 11 günde 4 maça çıkıyorsak, 6 defa uçağa binmemiz gerekiyorsa yorgun hissedebiliyorsun. 2 günde bir maç yapan oyuncuların sakatlanmasını engellemek için rotasyon yapılıyor" dedi.