Sakarya’daki patlamada 1 ölü 30 yaralı: Soruşturmada ilk tutuklama gerçekleşti

Sakarya'nın Hendek ilçesinde 15 Eylül’de yaşanan makarna fabrikasındaki patlama, 1 kişinin ölümüne ve 30 kişinin yaralanmasına yol açtı. Olayın ardından başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 6 şüpheliden biri tutuklandı.

SORUŞTURMA KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINANLAR

Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Soruşturmada, aralarında fabrika sahipleri ve yöneticilerinin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 3’ü tutuklama talebiyle, 3’ü ise adli kontrol şartıyla nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

FABRİKA MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

Mahkeme, fabrika müdürü V.U.'yu tutukladı. Diğer 5 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Başsavcılığın talimatıyla daha önce 7 kişi ifadeye çağrılmış, bunlardan 6'sı gözaltına alınmıştı.

30 YARALI, 1 ÖLÜ

Patlamada 30 kişi yaralandı. Yaralılar çevre ilçelerdeki hastanelerde tedavi altına alındı. Mesut Şimay isimli işçinin cansız bedeni, yangın söndürme çalışmaları sırasında bulundu. Sağlık Bakan Yardımcısı Halim Özçevik, yaralananlardan 2'sinin entübe durumda olduğunu açıklamıştı.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Fabrika patlamasına ilişkin soruşturma tüm yönleriyle devam ediyor. Yetkililer, ihmallerin tespit edilmesi ve sorumluların cezalandırılması için çalışmalarını sürdürüyor.