Sağlık Bakanı: ‘Çocuklar ölürken siz oradaydınız’ diyen arkadaşlar konuyu çok iyi bilmiyor olabilirler

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Türkiye'yi sarsan yenidoğan çetesi skandalına ilişkin olarak açıklama yapıyor.  Bakan Memişoğlu'nun açıklamasından başlıklar şöyle:  -Somut delil için 5 Mayıs 2023'te Emniyet Müdürlüğüne yazı yazdık ve yardım istedik ...

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Türkiye'yi sarsan yenidoğan çetesi skandalına ilişkin olarak açıklama yapıyor. 

Bakan Memişoğlu'nun açıklamasından başlıklar şöyle: 

-Somut delil için 5 Mayıs 2023'te Emniyet Müdürlüğüne yazı yazdık ve yardım istedik. 25 Eylül'de olağanüstü denetim yaptık. Emniyetle işbirliği içinde çalıştık.

-Komisyon kurup delilleri inceledik. 4 Eylül 2023'te 300 kişiyi polis dinlemeye başladı.  

-26 Nisan'da polis bu hastanelere baskın yaptı. 

-Denetlemede hastanelerle ilgili bilgiler kapalı zarflarla denetim ekiplerine verildi. Kimse o ana kadar hangi hastaneye gideceğini bilmiyor.

"DENETİMLER DEVAM EDERKEN BEBEK ÖLÜMLERİ DEVAM EDİYORDU" İDDİASI

-Dosyada gizlilik var. Bebek ölümleri ile ilgili bize bilgi verilmedi. Savcılık 24 Kasım 2023'te Bakanlıktan inceleme yapmamızı istedi. Müfettişlerimiz savcılıkla bağlantılı çalıştı.

-Herkes 'Ölümler varken durdunuz' diye bir sorgu var, kamuoyunu böyle bir yönlendirme var. Esasında büyük bir çeteye operasyon yapılmış, zahmetle ve inanılmaz bir iş birliği ile çete çökertilmiş ama 'Çocuklar ölürken siz oradaydınız' diyen arkadaşlar konuyu çok iyi bilmiyor olabilir.