Ruslar nohutlarını verip Pakistan’dan pirinç alacaklar: Takas geri döndü

Rus şirketler, Batı'nın uyguladığı yaptırımların yarattığı baskıyı hafifletmek için alternatif yollar arayışına girerek, Astarta-Agrotrading, Pakistan'dan mandalina, pirinç ve patates almak için nohut ve mercimek takası yapma anlaşması imzaladı.

Rus haber ajansı TASS'ın bildirdiğine göre, Astarta-Agrotrading adlı bir firma, elindeki nohut ve mercimekleri takas ederek Pakistan'dan mandalina, pirinç ve patates temin etmeyi planlıyor.

Ukrayna'nın işgali sonrasında ABD ve müttefiklerinden gelen yaptırımlar, Rusya'nın uluslararası ödemelerde zorluklar yaşamasına neden oldu.

TAKAS ANLAŞMASI İMZALANDI

Astarta-Agrotrading, Pakistanlı Meskay & Femtee ile yaptığı bir takas anlaşması çerçevesinde 20.000 ton nohut karşılığında aynı miktarda pirinç alacak.

Ayrıca, 10.000 ton patates ve 15.000 ton mandalina için de 15.000 ton nohut ve 10.000 ton mercimek takası gerçekleştirecek.

Rusya'nın alternatif ticaret yolları arayışı, yeni bir durum değil. Financial Times'ın daha önceki haberlerine göre, Rusya, Ukrayna'nın işgalinin ardından kritik malzemeleri gizlice satın almak ve Hindistan'daki üretim yatırımları için yaklaşık 1 milyar dolarlık Hint rupisi harcamayı hedeflemişti.