Rize’de Filistin’e destek yürüyüşü: Burger King binasının 24 saat güvenliği alındı iddiası

Filistin'e yönelik destek amacıyla Rizeliler bir araya geldi. Türk ve Filistin bayrağının yanı sıra dövizler taşıyan vatandaşlar, sloganlarla İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etti.Kur'an-ı Kerim okunması ve İl Müftüsü Naci Çakmakçı'nın yaptığı duanın ardından program sona erdi.

Yürüyüş esnasında dikkat çeken bir olay yaşandığı iddia edildi. Burger King binasının 24 saat boyunca polis güvenlik önemlemleri alınarak korunduğu öne sürüldü.

NE OLMUŞTU?

Rize’nin Merkez Çarşı Mahallesi’nde bulunan bir AVM’de düzenlenen Burger King açılışında İsrail’e yönelik bir protesto gösterisi gerçekleştiren Artvin Çoruh Üniversitesi'nde Sanat Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Kemal Sağlam saldırıya uğramıştı.

Yaklaşık 10 kişilik bir grubun saldırdığını belirten Sağlam, “Oradaki Burger King’i açan, gözü dönmüş İsrail yandaşları İsrail terör örgütünün parasını yemek isteyen, onlarla iş yapmak isteyen, böyle bebekleri öldürmek isteyen, İsrailliler bana saldırdılar. Yola kadar takip ettiler, az kalsın arabaların altında kalıyordum” demişti.

AÇILIŞTA AKP'Lİ İSİMLER YER ALDI

AVM’de düzenlenen açılışa, İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, Salarha Belediye Başkanı Hasan Kara, Rize Ticaret İl Müdürü Osman Köseoğlu katıldı. Açılışa katılan isimlere vatandaşlar sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. AKP İl Genel Meclisi Başkanı Ali İmran Büyük ise açılışa çelenk gönderdi.