Rapid Wien’e kaybeden Trabzonspor’un gözü rövanşta!

Ruzomberok’u bir önceki turda her iki maçta mağlup eden Trabzonspor, taraftarı önünde Rapid Wien’i konuk etti. İlk yarıda her iki takım da dengeli oynarken, Bordo-Mavililer hücumda istediği pozisyonları yakalamakta güçlük çekti. İkinci devreye daha hızlı başlayan Fırtına, özellikle Trezeguet-Nwakaeme ikilisi oyuna girdikten sonra daha tehlikeli olmaya başlamıştı ki, Avusturya ekibi korner sonrası orta şut karışımı vuruşta Grgic’in kafasıyla ağları havalandırdı. Devamında özellikle Trezeguet ile önemli fırsatlar yakalayan fakat bir türlü istediği golü bulamayan Karadeniz ekibi, taraftarı önünde 1-0’lık yenilgiyle sahadan ayrıldı.

2 FARKLA TURLARIZ

Önümüzdeki hafta perşembe günü bu maçın rövanşı Viyana’da oynanacak. Rapid Wien avantajlı ancak henüz hiçbir şey bitmedi. Abdullah Avcı’nın ekibi, 2 farklı kazanırsa adını Play-Off turuna yazdıracak. Tek farklı galibiyetlerde maç uzayacak. Beraberlik ise Rapid Wien’e yarıyor.

AVCI'DAN SÜRPRİZ KADRO

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Rapid Wien karşısında sistemi değiştirdi. Yeni transfer Savic’i ilk 11’de başlatan tecrübeli hoca, yanında Denswil’i görevlendirirken, Mendy’yi esas mevkisi olan orta sahaya geçti. Merkezde diğer tercihlerini Ozan Tufan ve Lundstram’dan yana kullanan Avcı, sol kanatta Trezeguet’yi kesip Cihan Çanak’ı oynattı. Fizik gücü yüksek bir orta alanla maça çıkmayı hedefleyen Abdullah hoca, beklediği verimi alamayınca ikinci yarıda 60. dakikada Trezeguet’yi alıp, Cihan’ı 10 numara bölgesine çekti. İleri uçta da Nwakaeme ile Draguş değişti. Rapid Wien’in golü sonrası tüm kozlarını oynayan Avcı, Enis Destan’ı da soktu. Ayrıca Lundstram yerine Okay ve Eren’le de bir başka yeni transfer Barisic yer değiştirdi. Trabzonspor’un hocasının yaptığı tüm hamlelere rağmen Bordo-Mavililer sahadan yenilgiyle ayrıldı.

UĞURCAN ÇAKIR YİNE DEVLEŞTİ

Her iki Ruzomberok maçında yaptığı kurtarışlarla fark yaratan ve galibiyetlerde kilit rol oynayan Uğurcan Çakır, dün de önemli pozisyonlar kurtardı. Rapid Wien 19 kez kaleyi yoklarken, bunların 4’ünde isabet sağladı. Kaptan, 3 topu çıkardı. Fakat 67. dakikada Grgic’in sert ortaya yaptığı kafa vuruşunda çaresiz kaldı.

TREZEGUET SALLADI AMA YIKAMADI

Ruzomberok ile oynanan ikinci maçta net fırsatları kaçıran ve dünkü maça yedek başlayan Trezeguet, 60. dakikada oyuna girdi. Mısırlı yıldız, 3 kez gole çok yaklaştı fakat meşin yuvarlığı bir türlü ağlarla buluşturamadı. Trezeguet maça dahil olduktan sonra Trabzonspor ön tarafta daha yaratıcı gözükmesine rağmen golü bulamadı. Nwakaeme ise 60’tan sonra önce forvete geçti, devamında ise forvet arkası pozisyonunda oynadı. Maç sonrası konuşan Trezeguet, “Yenilmeyi hak etmedik ancak daha bitmedi. Avusturya’da haftaya kazanıp, turu geçecek gücümüz var” dedi.

HAKEM TOHVER ÇILDIRTTI!

Papara Park’taki mücadeleyi Estonyalı hakem Kristo Tohver yönetirken, net faullerde çalmadığı düdüklerle adeta Trabzonsporlu futbolcuları çıldırttı. Eren Elmalı itirazdan sarı kart görürken, Abdullah Avcı da maç boyunca 4. hakeme isyan etti. Bordo-Mavili taraftarlar ıslıklarla hakeme tepki gösterdi.