Prof. Dr. Hakan Kara’dan Merkez Bankası’na: Öncelikli olarak ikna edilmesi gereken hanehalkı

Prof. Dr. Hakan Kara'dan Merkez Bankası'na: Öncelikli olarak ikna edilmesi gereken hanehalkı

TCMB’nin yayımladığı sektörel enflasyon beklentilerindeki sınırlı gerilemeye ilişkin olarak değerlendirmede bulunan Eski TCMB Başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, Merkez Bankası’nın enerjisinin finansal alana yoğunlaştırdığını ancak asıl ikna edilmesi gerekenin halk olduğunu söyledi. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) sektörel enflasyon beklentilerini açıkladı. Açıklanan sektörel enflasyon beklentilerinde piyasa katılımcıları TCMB’nin tahminlerine paralel ilerlerken, reel sektörde ve hanehalklarında 12 ay sonrasında enflasyon beklentilerinin gerilese de katlayarak ilerlediği görüldü.

Enflasyon Raporu sunumu ve öncesinde röportajında da TCMB Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay beklentiler konusunda yaptığı değerlendirmede, pandemi sonrasında özellikle Türkiye gibi enflasyon şoklarına yüksek oranlarda yakalanmış ülkelerde karamsarlığın yüksek olduğuna ve hanehalklarının beklentilerinde bunun daha uzun sürede iyileşme gösterdiğine değinmişti.

TCMB Başkanı Fatih Karahan da aynı toplantıda konuşmasında, “Beklentilerden ziyade seyre bakıyoruz” demişti.

''Öncelikli olarak ikna edilmesi gerekenler yurt içi firmalar ve hanehalkı''

Eski TCMB Başekonomistİ Prof. Dr. Ali Hakan Kara, TCMB’nin yayımladığı sektörel enflasyon beklentilerine yönelik yaptığı değerlendirmede, geleceğe yönelik çıpalamanın profesyonellerden ziyade iş dünyası ve özellikle halktan geçtiğini söyledi. Kara, paylaşımında şunları söyledi:

“Ekonomi yönetimi enerjisini en çok finansal kesimi (piyasa, yurt dışı) ikna etmek için harcıyor. Oysa öncelikli olarak ikna edilmesi gerekenler yurt içi firmalar ve hanehalkı.”

 

Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?