Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan ‘Çanakkale depremi’ açıklaması: Yüreklere su serpti

Son dakika haberi: Çanakkale Ezine'ye bağlı Bahçeli köyü yakınlarında 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Çanakkale depremine ilişkin değerlendirmede bulundu. Prof. Dr. Ercan depremin Biga-Çan-Bayramiç-Ezine kırığı üzerinde olduğunu belirtirken, depremin yıkıcı olmadığını ifade etti.

Son Depremler: Çanakkale, Ezine ilçesinde meydana gelen depremle sarsıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremin büyüklüğünü 4,7 olarak açıkladı.

Saat 17.39'daki deprem Ezine'ye bağlı Bahçelik köyünde gerçekleşti. Çanakkale depreminin derinliği ise 10,23 kilometre olarak ölçüldü.

AFAD'dan yapılan açıklamada, ''deprem sonrası olumsuz bir durum bulunmadığı'' belirtilirken ''Saha tarama çalışmalarının devam ettiği'' aktarıldı.

Jeofizik Mühendisi Övgün Ahmet Ercan, Çanakkale depremin ardından X (Twitter) hesabından bir değerlendirme mesajı paylaştı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan depremin Biga-Çan-Bayramiç- Ezine kırığı üzerinde gerçekleştiğini ifade etti. Prof. Dr. Ercan'a göre; deprem küçük bir deprem ve yıkıcılığı yok.

Övgün Ahmet Ercan depremin ardından ilk mesajında ''Sönümlenmesini bekliyorum'' ifadesini kullandı.