Premier Lig yıldızı, maçta adeta cinnet getirdi: Geleni tokatladı!

West Ham’ın yıldızı Muhammed Kudus, Tottenham deplasmanında kırmızı kart gördü. Kudus, Micky van de Ven ile yaşadığı mücadelede kontrolünü kaybedip rakiplerine saldırdı. VAR kararıyla oyun dışı kalan Ganalı futbolcu, gündem oldu.

West Ham United’ın yıldız futbolcusu Muhammed Kudus, Tottenham deplasmanında oynanan maçın son anlarında sinirlerine hakim olamayarak kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Ganalı oyuncunun yaşanan gerilimli anlarda rakiplerine saldırması, sahada gerginliğin dozunu iyice artırdı. 

Karşılaşmanın 18. dakikasında fileleri havalandırarak West Ham’ı 1-0 öne geçiren Kudus, Tottenham’ın üst üste bulduğu gollere engel olamayınca takımının 4-1 geriye düşmesine tanıklık etti.

Son dakikalarda yaşanan pozisyonda, Tottenham’ın savunma oyuncusu Micky van de Ven ile girdiği mücadelede kontrolünü kaybeden Kudus, yerdeki rakibine topu almak isterken sert bir müdahalede bulundu.


Hollandalı stoper Van de Ven, Kudus’ün bu sert müdahalesine öfkeyle karşılık verirken, Kudus’ün tokat atmasıyla tansiyon iyice yükseldi. Bu esnada olaya müdahale etmeye çalışan Richarlison, Kudus ile çarpışarak kendini yerde buldu.


İki Tottenhamlı oyuncuyu birden yere yıkan Kudus, saha içinde rakiplerinin tepkilerine karşılık vermekte de geri durmadı. Yves Bissouma’nın kendisini itmesi üzerine bir tokat da ona atan Kudus, ilk etapta sarı kartla cezalandırıldı.


Ancak VAR incelemesinin ardından hakem, Ganalı futbolcunun direkt kırmızı kartla oyun dışında kalmasına karar verdi. Kudus’un bu kontrolsüz anları, maçın son dakikalarında sahada kaos yaratırken, West Ham maçı 4-1'lik yenilgiyle tamamladı.