Polonez işçilerinden eş zamanlı boykot çağrısı

"Tek istediğimiz toplu iş sözleşmesi imzalamak için aynı masaya oturmak ve anlaşmaktı, artık iyi niyetimizi bozuyoruz"

T24 Haber Merkezi

İstanbul Çatalca'da yer alan Polonez işlenmiş gıda fabrikasında çalışan ve Tekgıda-İş Sendikası üyesi 146 işçi, sendika üyelikleri nedeniyle işten çıkarıldı. İşçilerin başlattığı direniş hareketi 87 gününü doldurdu.

Direnişlerini sürdüren işçiler, duyarsız kalan Polonez yönetimi ve hükümete karşı 15 Ekim Salı günü Türkiye genelinde 20 ilde eş zamanlı basın açıklamaları yapacaklarını duyurdu. Bu kapsamda, bir boykot çağrısı da gerçekleştirilecek.

BirGün'ün aktardığına göre, Tekgıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu, “15 Ekim’de Tekgıda-İş şubelerinin önünde ve bulundukları illerin merkezinde eşzamanlı basın açıklaması gerçekleştireceğiz. Salı gününden itibaren 'Polonez ürünleri tüketmiyoruz' diye boykot başlatıyoruz. Biz 88 gündür, gördüğümüz polis işkencelerine, işverenin yasaları tanımamasına ve işçileri insan yerine koymamasına rağmen Polonez markasına zarar verecek herhangi bir eylem gerçekleştirmedik. Ancak bizim sesimizi kimse duymadı. Tek istediğimiz toplu iş sözleşmesi imzalamak için aynı masaya oturmak ve anlaşmaktı. Artık iyi niyetimizi bozuyoruz. Tüm Türkiye halkını ve sivil toplum örgütlerini 15 Ekim günü MİGROS, METRO, CarrefourSA, BİM, ŞOK, A101 marketlerinin önüne Polonez ürünlerini boykot etmeye davet ediyoruz” dedi.


'Faruk' gibi yaşlı insanların cinselliği ve arzuları neden bir tabu?