Peter Zimmermann, altıncı kişisel sergisi Contact’la Dirimart Dolapdere’de

Dijital ve dokunsal alanların anlamlandırılmasında sıradışı bir deneyim sunan Contact, 24 Ekim–24 Kasım 2024 tarihleri arasında Dirimart Dolapdere'de ziyaret edilebilir

T24 Kültür Sanat

Dirimart, Peter Zimmermann'ın galerideki altıncı kişisel sergisi Contact'a ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Sergi, sanatçının grafik algoritmalarla modifiye ettiği dijital şablonları temel alarak ürettiği yağlıboya resimlerinden oluşuyor.

Modernizm ve Colour Field hareketiyle ilişki içerisinde geleneksel resmi yeniden yorumlayan Zimmermann, topladığı veya taradığı fotoğraflar, film kareleri ve diyagramlar gibi buluntu görselleri grafik algoritmalarla işleyerek tanınmaz hale getirip epoksiyle tuvale aktarıyor. Sanatçının 2019–2024 yılları arasında ürettiği dijital tabanlı yağlıboya eserlerini içeren Contact, fırça veya parmak darbeleriyle yaratılan yüzeylerle izleyiciyi dijital çağda görme ve dokunma duyusu arasındaki bağlantıları keşfetmeye çağırıyor.

Felsefe ve doğa bilimleri geleneğinde dokunsal bir süreç olarak kabul edilen görme duyusunda gözün çevreyi tarayarak nesnelere "dokunduğu" düşünülürken sergi bu düşünceyi geliştiriyor. Dijital dünyada el ile ekran arasındaki etkileşim, dokunma ve görme algımızı birleştirerek görsel ve dokunsal duyularımızın nasıl iç içe geçtiğini gözler önüne seriyor.

Dijital ve dokunsal alanların anlamlandırılmasında sıradışı bir deneyim sunan Contact, 24 Ekim–24 Kasım 2024 tarihleri arasında Dirimart Dolapdere'de ziyaret edilebilir.


 


'Salıncak eyalet' nedir, en çok oy alan aday neden kazanamıyor; işte ABD seçimleriyle ilgili bilmeniz gereken her şey