Performansı tartışılan Mauro Icardi, geçmişi arıyor

T24 Spor Süper Lig’de 11 defa topla buluşup 2 kez fileleri havalandıran Mauro Icardi’nin şutları gole çevirme başarısı geçen sezon aynı periyoda göre yüzde 37.5’ten yüzde 25’e geriledi. Galatasaray'da taraftarın sevgilisi Mauro Icardi, son dönemde ...

T24 Spor

Süper Lig’de 11 defa topla buluşup 2 kez fileleri havalandıran Mauro Icardi’nin şutları gole çevirme başarısı geçen sezon aynı periyoda göre yüzde 37.5’ten yüzde 25’e geriledi.

Galatasaray'da taraftarın sevgilisi Mauro Icardi, son dönemde performansı nedeniyle eleştiri oklarının hedefinde.

Özellikle son iki maçta etkisiz kalan ve Alanya karşılaşması biter bitmez özel uçağa atlayıp ülkesine giden Arjantinli, gösterilen tepkiye sosyal medyada sarı-kırmızılı formayla attığı gollerin sayısını paylaşarak yanıt verdi.

Geçen sezon Süper Lig'de oynadığı ilk 5 maçta 16 şutunda 7 isabet bulan ve 6 gol atan Icardi, bu sezon aynı periyotta ise kaleyi 8 kez yoklarken 3 isabette ağları sadece 2 kez sarsabildi. Gol yapma başarısı yüzde 37.5'ten yüzde 25'e geriledi.

Topla geçen sezondan fazla buluştu

Şutu da yarı yarıya düşen deneyimli isim, eski performansını aratırken rakiplerinin korkulu rüyası olan santrfor imajından da uzak kaldı. Rakamlar, Icardi için geride kalan haftalarda 'Yeterince top alamıyor' iddialarının da doğru olmadığını gözler önüne serdi. Aslan'ın forveti, bu sezon ligde 111 kez topla buluşmasına rağmen 2 gol attı. Tangocu, geçen dönem aynı süreç içerisinde 108 topta ağları 6 kez havalandırdı. Bu sezon topla daha fazla buluşmasına karşın amacına ulaşamadı.

Wanda Nara ile barıştı

Galatasaray'da son iki sezonda kazanılan şampiyonlukların mimarlarından biri olan Mauro Icardi, çıktığı 83 maçta 58 gol, 22 asistlik performans sergiledi. Milli arada gittiği Arjantin'de uzun süredir küs olduğu hayat arkadaşı Wanda Nara ile yeniden barışan 31 yaşındaki tecrübeli golcünün, yarın Türkiye'ye dönerek takımla birlikte çalışmalara katılması bekleniyor. (Sabah)