Pera Müzesi’nden “Roma Dönemi Anadolusunda Seyahat” paneli

Panelde, Antik Çağ'daki insanların yeni fırsatlar, ticaret ya da keşif amacıyla yaptıkları yolculukların, Roma dönemi Anadolusunda nasıl bir altyapıyla gerçekleştiği incelenecek

T24 Haber Merkezi

Pera Müzesi, Ağırlık ve Ölçü Sanatı sergisinden yola çıkarak hazırladığı "Roma Dönemi Anadolusunda Seyahat" başlıklı panel ile antik dönemin seyahat kültürüne ışık tutmaya hazırlanıyor. 25 Ekim'de gerçekleşecek panel, katılımcılara tarihsel bir keşif sunmayı hedefliyor.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Ağırlık ve Ölçü Sanatı sergisinden yola çıkarak içeriğini oluşturduğu Roma Dönemi Anadolusunda Seyahat başlıklı bir panel gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ferit Baz, Marmara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hüseyin Sami Öztürk ve İstanbul Üniversitesi'nden Doç. Dr. Emre Erten'in katılımıyla gerçekleşecek panel, dönemin yolculuk koşullarını ve altyapısını detaylandırarak seyahat kültürünü aydınlatmayı hedefliyor.

Antik dönemde güvenli seyahat imkânları

Posta teşkilatından turizme

Panel, dönemin altyapı koşullarının yanı sıra Roma İmparatorluğu'nun posta teşkilatı, antik dönem yazarlarının seyahatle ilgili aktarımları ve seyahat rehberlerini de inceleyecek. Ayrıca Bithynia, Phrygia ve Kappadokia bölgelerindeki bazı yol güzergâhlarına dair epigrafik veriler de panelde mercek altına alınacak.

Roma Dönemi Anadolusuna dair seyahati odağına alarak geniş bir perspektif sunmayı amaçlayan panel, 25 Ekim Cuma saat 11.00'de Pera Müzesi Oditoryumu'nda gerçekleşecek.

Pera Müzesi Oditoryumu'nda gerçekleşecek etkinlik ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. Etkinlik dili Türkçedir.


 

"Rumca bilmeseler de Yunanistan'a gönderildiler"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele'