Paylaşımı tartışılan Yüksel Arslan’dan yeni açıklama

Bağımsız Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, Mansur Yavaş'ın silinmesini istediği sosyal medya paylaşımına dair SÖZCÜ TV'ye konuştu.

Mehmet Bal - SÖZCÜ TV 

Yerel seçimler öncesi "Mansur Yavaş'ı desteklemeliyiz" diyerek İYİ Parti'den istifa eden Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, CHP ve İmamoğlu'nu hedef aldığı belirtilen sosyal medya paylaşımı ile gündemde.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın paylaşımını silmesini talep ettiği Arslan, yaşanan tartışmaya ilişkin SÖZCÜ'ye konuştu.

"YAVAŞ'A BENİM ÜZERİMDEN ATEŞ EDİYORLAR"

"Kimi kastettiniz tweet'inizde?" sorusu karşısında Arslan, şunları dile getirdi:

- Ben genel olarak yazdım. Bunun bu noktaya geleceğini düşünmüyordum. Asıl üzüldüğüm, Mansur Yavaş’a benim üzerimden ateş etmeleri. Başkanımla da aramız açılmış oldu. Hiçbir kastım yok, Atatürk kimliği adı altında farklı davranış biçimi olanlarla ilgili böyle bir kanaatimi yazmıştım. Sadece Türkiye’yi yönetecek insanların geçmişteki nostaljilerinden uzaklaşması lazım. Aynı yurtta kalabilirsiniz, aynı okulda kalabilirsiniz ama Türkiye’nin bütünlüğü söz konusu. Üzerine alınan alsın. Zaman zaman oraya selam gönderiliyor, oradan da bize şehit haberi geliyor.

"ŞAHISLARI KASTETMEDİM"

- Bağımsız Türkiye diyeceğiz, sonra farklı davranacağız... Bu memlekette ayağı yere basan insanlar fark etmeyecek mi? Ben şahsi fikrimi söyleyemeyecek miyim? Bağımsız milletvekiliyim. Ben şahısları kastetmedim, benim üzerimden başkanın yıpratılması beni çok üzdü. Belediye ile bütün bağlarımı da koparttım.

"Görevinizden istifa ettiniz, istifanız yürürlüğe girdi mi?"

- Resmi olarak ASKİ Spor Başkanlığı görevinden de istifa ettim. Genel kurul karar alacak, ben de imzalayacağım.

"Mansur Yavaş'la tweet'ten sonra konuştunuz mu?"

- Kırıcı oluruz diye herhalde aramadı, ben de aramadım.