Patron, çalışanına 3 gün boyunca işkence etti: Böcek yedirip dişlerini kırdılar

Antalya'da, çalıştığı iş yerinden 70 bin liralık birikmiş maaşını alamayan 22 yaşındaki Vedat K., patronunun masasında bulunan 15 bin lirayı alarak İstanbul'a gitti. Ailesinin müdahalesiyle parayı geri getiren Vedat K., iş yerinde alıkondu. Darp edilerek 3 gün boyunca işkence gördü. İşkence sırasında dişleri kırıldı, vücudunda kesikler oluştu ve zorla böcek yedirildi. Olayın ardından şüpheliler, ifadeleri alınarak serbest bırakıldı.

22 yaşındaki Vedat K., 2020 yılında Şanlıurfa'dan Antalya'nın Kepez ilçesindeki sanayi sitesine çalışmak için geldi. Burada 10 ay çalıştıktan sonra, iş yeri sahibinden eksik maaşını talep etti, ancak her seferinde olumsuz yanıt aldı. Birikmiş alacağı olan 70 bin liraya karşılık, patronuna ait 15 bin lirayı alarak İstanbul'a gitti. İş yeri sahipleri, Vedat K.'ye ulaşamayınca ailesine haber verdi. Ailesi, Vedat K.'nin aldığı parayı geri götürmesini istedi

3 GÜN İŞKENCE GÖRDÜ: BÖCEK YEDİRİP DİŞLERİNİ KIRDILAR

Vedat K., ağabeylerini dinleyip Antalya'ya dönüp aldığı 15 bin lirayı iş yeri sahiplerine teslim etti. Burada darbedilen Vedat K., A.T., O.T., S.T. ve A.A. tarafından sandalyeye bağlanıp depoya kilitlendi. 3 gün farklı işkencelere maruz kalan Vedat K.'nin dişleri kırıldı, vücudunda kesikler oluştu, elleri ve kolları bağlı şekilde yatırıldı, ağzı açık tutularak zorla hamam böceği yedirildi. Şüpheliler, yaptıklarını da cep telefonuyla kaydetti.


ÇALIŞMAYA DEVAM ETTİ

Depoda alıkonulan Vedat K.'nin durumu kötüleşince, şüpheliler yaralarının iyileşmesini bekledi. Yaraları geçtikten sonra kanıtı olmadığı için şikayetçi olamayan Vedat K., iş yerinde çalışmaya devam etti. Bu süreçte, şüphelilerin cep telefonundan kendisine yapılan işkence anlarını kaydettikleri fotoğrafları gizlice aldı.

SERBEST KALDILAR 

Daha sonra iş yerinden kaçıp memleketine dönen Vedat K., bu fotoğrafları kanıt olarak göstererek şikayetçi oldu. İfadeleri alınan şüpheliler serbest bırakıldı.

DAVA ERTELENDİ 

Şüpheliler hakkında Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın 10. duruşmasına katılan tutuksuz sanıklar, suçsuz olduklarını savundu. Duruşmaya Suruç'tan gelen Vedat K., şüphelilerin başkalarına da benzer işkenceler yapmamaları için en ağır cezayı almalarını istedi. Duruşma, 25 Aralık'a ertelendi.


Vedat K., "8 ay daha burada çalışmaya devam ettim. Bu sırada gizlice telefonlarından bana işkence ederken çektikleri fotoğraflardan aldım. Sonra memleketime kaçtım ve şikayetçi oldum. Ancak ifadelerini alıp bırakmışlar. Şu an görülen davada, Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek rapor bekleniyor. En büyük cezayı almalarını istiyorum. Ben adalet istiyorum. Ben yarın başkaları da aynı şeyleri yaşamasın diye bu davanın peşindeyim" dedi.