Özgür Özel: Erdoğan o sözü ekonomi konuşulmasın diye ortaya attı

TBMM Genel Kurulu, bugün TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında İsrail gündemiyle toplandı. Numan Kurtulmuş'un açılış konuşmasından sonra kapalı oturuma geçildi.

Gizli oturumda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İsrail’in Lübnan’a işgal girişimi ve bölgedeki gelişmeler konusunda bilgilendirmede bulundu.

Oturuma ilişkin en çok merak edilen konu ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail Türkiye'ye saldıracak iddiasına ilişkin nelerin konuşulacağıydı.

Gizli oturum sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

Özel, oturumda her gün televizyonlarda konuşulandan fazlasının konuşulmadığını ve Erdoğan'ın bu iddiayı gündemi değiştirmek için ortaya attığını belirtti.

CHP Genel Başkanı özgür Özel, TBMM'de düzenlenen gizli oturum sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Meclis yasama yılına başlarken Cumhurbaşknaı'nın 'Bir sonraki hedef Türkiye'dir' sözü çok kritikti. Çıkışta da hemen bunu sordum. Bu sözü söyleyen basit birisi değil, söylediği yer de basit bir yer değildi. Böyle bir mevkideki birisi kürsüde bu sözü söyleyip, arkasını dönüp gidemez. Biz kendisine bu konuda bizleri ve Meclis'i derhal bilgilendirmesini istedik ancak kendisi gelmedi. İki tane Bakan geldi.

Bizlere devlet sırrı veremeyeceklerini söylemeleri üzerine gelin bunu kapalı oturumda bize anlatın dedik. Kapalı oturumda normal şartlarda konuşulanları 10 yıl boyunca söyleyemeyiz. Ancak konuşulmayanları söyleyebiliriz. Açıkça söylüyorum, bütün Meclis pür dikkat dinledik."

"BİLMEDİĞİMİZ HİÇBİR ŞEY SÖYLENMEDİ"

Akşam haber kanallarında, dış politika konuşanarın, askeri strateji konuşulanların verdiği bilgilerden bir fazlası söylenmedi. Bu konular açık açık söylenemez dediler, kapalı oturumda bilmediğimiz hiç bir şey söylenmedi

Milletimiz emin olsun ki, Türkiye Erdoğan'ın söylediği sözlerden endişe etymesin altını dolduracak bir kelime yok, bilmediğiniz bir şey yok. İsrail'in saldırıcağına dair hiç bir şey yok.

Buradan milletimize ifade etmek isterim ki, ben bugün emin oldum. Erdoğan o sözü, Türkiye'nin en çok konuştuğu ekonomik kriz ve 31 Mart'ta milletin sesini duymada, emekliyi, emekçiyi, çiftçiyi duymadan yaptığı politikalr, sandıkta cezalandırıldığı için, CHP 47 yıl sonra birinci parti olduğu için, CHP gücünü koruduğu, Erdoğan'ın da partisini toparlayamadığı için işsizliği, yoksulluğu konuşmasın diye ortalığı İsrail saldıracak lafını attı.

Milli güvenliğin milletin yüreğinin beraber attığı konuları tartıştırıyor. Aksini düşünen varsa çıksın anlatsın. Grup başkanvekili, grup başkanı biz dinledik ve Erdoğan'ın bahsettiği tehdide ikna olduk desin.

Türkiye gerçek gündemine dönmelidir. Gerçek gazetecileri gündem manipülasyonundan arınmaya ve gençlerin umutsuzluğunu konuşmaya davet ediyorum. İsrail'e karşı Filistin'e aslan gibi yanındayız. Bilmediğimiz bir şey olsaydı susacak ve destek vereceğiz dedik. Ecevit Kıbrıs Harekatı ile ilgili bilgilendirme yaptı. Demirel dedi ki iktidar muhalefet beraberiz. Aynı tehdit olsaydı ne ben ne de grup başkan vekillerimiz aynı tavrı alırdı."