Özgür Özel: Atatürkçülerin ‘evet’ dediği kadrolarla siyaset yapacağız

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hüsnü Bozkurt ile bir araya geldi. Özel "Atatürkçülerin, baktığında 'Evet CHP’yi bu kadrolar yönetmeli' dediği kadrolarla siyaset yapacağımızı müjdelemek istiyoruz" dedi. 

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan adayı Özgür Özel'i ziyaret etti. Adaylığını duyurduktan sonra ilk kurumsal ziyaretini Atatürkçü Düşünce Derneği’ne gerçekleştirdiğini anımsatan Özel “Bu özel ve bilinçli bir tercihti. Çünkü Atatürk'ün kurduğu partinin, Cumhuriyet'in 100. yılında, 100. Yılını kutlayan partinin genel başkanlığına aday olan kişi ve kadrolarının ilk gitmesi, ziyaret etmesi ve kamuoyu önüne ilk çıkması gereken yerin Atatürkçü Düşünce Derneği olduğunu değerlendirdik. Ve Sayın Genel Başkanımız Hüsnü Bozkurt'u aramıştık. Ve kendisi de büyük bir nezaketle bizi davet ettiler. O ziyaretimizi gerçekleştirdik” dedi.

ALTI OKUN HER BİRİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ 

Özel, şunları söyledi:

– Bugünün şartlarında altı okun her birini aşındırmadan geliştirmemiz gerektiğini ifade ediyoruz. CHP'nin örneğin laiklik konusunda çekingen, edilgen bir tutumda bulunmasını asla kabul edemeyeceğimizi; tüm altı okumuzun altısına birden sahip çıkmamızı, ama son süreçte en çok ihmal edilen laiklik ile ilgili hassasiyeti ısrarla vurguladığımızda bunun tüm kamuoyunda çok ciddi şekilde memnuniyetle karşılandığını görüyoruz.

– Laiklik, sadece Cumhuriyet'i var eden kadroların bir tercihi değil bugün Türkiye'de, bu topraklar üzerinde iç savaşlar yaşanmıyorsa, bu topraklar üzerinde mezhep savaşları yaşanmıyorsa, insanların tercihlerinden dolayı kanları dökülmüyorsa bunu, hem bu toprakların yetiştirdiği en büyük devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, hem de laiklik ilkesine borçlu olduğumuzun altını önemle çizmek istiyoruz.

GENÇ VE YENİ KADROLARLA YÖNETİLECEĞİZ 

– Bundan sonraki süreçte CHP, sosyal demokrat bir parti olarak, sol bir parti olarak kuruluş sürecine, kurucularına, kuruluş değerlerine sahip çıkan bir parti olarak yoluna devam edecek. Elbette CHP'nin nasıl yönetileceğine, tutum belgemizde içerik kazandırmıştık. Hangi kadrolarla yönetileceğimizi soranlara; ‘Genç kadrolar', ‘yeni kadrolar', ‘örgütümüzün kendini göreceği kadrolar' diyoruz. Atatürkçülerin, Cumhuriyetçilerin baktığında “Evet CHP'yi bu kadrolar yönetmeli' dediği kadrolarla siyaset yapacağımızı ve ADD mensuplarının, Atatürkçülerin kendilerini bulacakları yönetim kadrolarının CHP'yi, Cumhuriyet'in 100. yılında yöneteceğini müjdelemek istiyoruz.

ÇIKIŞ YOLU ATATÜRKÇÜLÜK

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Bozkurt ise şunları söyledi:

– Türkiye'nin çıkış yolu Atatürkçü düşüncedir. Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı olarak siyasetin tamamen dışındayız, ama ülke siyasetinin tam göbeğindeyiz. Kendilerine bu yolda ülkemiz için en olumlu sonucun olabileceği bir süreç diliyorum. (ANKA)