Özel’den Bahçeli’nin ‘Öcalan’ çağrısına ilk yanıt

CHP lideri Özgür Özel, Devlet Bahçeli'nin terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'la ilgili çağrısına yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin bugünkü grup toplantısında terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan için "Şayet tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM’de DEM Parti toplantısında konuşsun. Terörün bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" ifadelerine yanıt şu yanıtı verdi:

-Kapalı kapılar altında birtakım müzakereler yürütülüyor. Sözler alınıp sözler veriliyor. Bahçeli'nin kendi iradesiyle "tecrit kaldırılsın. Abdullah Öcalan kürsüye gelsin.

-Örgüte silah bırakma çağrısı yapsın" diyen bir dille karşı karşıyayız.

-Türkiye'de bir daha kan akmayacaksa anaların gözünden yaş akmayacaksa. Ülkede barış olacaksa bu bağlamdaki sözlere kıymet veriyoruz. Terörün bitmesine biz tam destek vereceğiz.

-Devlet Bey çok sık döner. Devlet beyin bugünkü açıklaması Meclis'i dışlamaktadır. Ne yapılacaksa TBMM'de yapılmalıdır. Tam bir toplumsal mütabakat olmadan sonuç olmayacak.

Özel, şunları söyledi:

YENİDOĞAN ÇETESİ

-Türkiye'nin dört bir yanından bugün bizimle olan belediye başkanlarımız, ekranlardan bizi takip edenler hepinizi CHP adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Geçen hafta insanlık adına utandığımız haberler aldık. 

-Para adına bebeklerimizi, annesine kavuşmadan küveze alan daha sonra da cansız bedenlerini ailelerini teslim eden, insanlığı tamamen kaybetmiş olanların yaptıkları hepimizi insanlığımızdan utandırdı.

"BU ÇETE BİR TRAVMA YARATTI"

-Bu çete bir travma yarattı, üzgünüz ve kolay da atlatamayacağız. Pandemi döneminde özveriyle görev yapan doktorlarımızı zan altında bıraktılar.

-Olayın ilk anından beri arkadaşlarımız orada oldular. İddianameyi okudular, konuyla ilgili ihbarlar yağıyor. 

-Maalesef yine haklı çıktık. Bu iktidara sağlığı piyasalaştırmayın, özel hastanelere bu kadar çok alan açmayın, bu alanı sermayeye açmayın derken ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı.

-3 sağlık bakanının, 2'sinin özel hastanesi var. Bir tanesi de o zaman İl Sağlık Müdürü, şimdiki bakan. İhbardan 6 ay sonra teknik takip başlıyor.

-Bebekler ölüyor bunlar takip ediyor. Mayısta gözaltılar başlıyor ama hastaneler açık bulunuyor. İnfial başladıktan sonra şimdi hastaneleri kapatıyorlar. Bebekler nisana kadar ölmeye devam ediyor. O yüzden mesele çuvala sığacak gibi değil.

İSTİFA ÇAĞRISI

-İlk yapılması gereken şu anki sağlık bakanının soruşturmamayı gölgelememek için görevi bırakmasıdır. Kendisini kişisel sebeplerle değil, ilkesel sebeplerle istifaya davet ediyorum. Kanun önünde, her şeyin ortaya dökülmesi gerekirken bakanlıkta olması gerçekten olmaz.

-Eğer aklanırsa tekrar gelsin bakan olsun. Şu an işgal ettiği konum gerçekten sorunlu bir durumdur.

-Süleyman Soylu'nun kuzeni Mehmet Soylu'nun tıbbi malzeme üzerine çalışan firmasıyla ilgili SGK'nın kurum zararı 15 milyar TL ve hasır altı edildi.

-Türkiye'deki emeklilere verilen zammın miktarı ise 33 milyar TL. Yani şunu görmemiz gerekiyor ki hem Sağlık Bakanlığı'nın hem SGK'nın yeniden revize edilmesi ve liyakata göre donatılması gerekiyor.

FETÖ AÇIKLAMASI

-Dün Fethullahçı Terör Örgütü'nün elebaşı öldü. Bu ülkeye çok büyük kötülük etti. Soruları çaldırdı, başarısız ettiği gençler, mülakatta elettiği memurlar, kurumlarda mobbing yaparak işinden ettikleri, bu dünyada adalet önünde hesap veremeden, sözde müttefik ABD'nin onun hamiliğine soyunması ve onu oradan alamamak da ne kadar beceriksizlik olduğunu hele hele ver papazı al papazı deyip Rahip Brunson'u gönderip papazı alamayanlar şimdi konuşuyorlar.

-Fethullah Gülen öldü gitti ama günah kapısı açıktır arkadaşlar. Yazılmaya devam edecektir. Ama ona ne kadar yazılıyorsa, ona ne istediyse verenlerin de günah defterine de bunlar işleniyor.

ASGARİ ÜCRET RAKAMI

-Asgari ücrete vereceğiniz her mücadelenin yanındayız. 30 bin liranın altındaki asgari ücreti kabul edenle gönül bağı kuramayacağız. 30 bin liranın altındaki asgari ücret kabul edilemez.

MÜLTECİ ÇIKIŞI

-Alman gazeteci sordu; Siz Almanya'daki mültecilerin gelmesi ya da Suriye'den yeni mültecilerin Avrupa'ya gelmemesi için nasıl bir işbirliği yaptınız?

-Erdoğan cevap verdi; mültecilere kapımız hep açık olmuştur, Lübnan'dan gelen olursa onlara da kapımız açıktır.

-Esad'la görüşüp anlaşıp eldeki Suriyelileri memleketlerine yollamaya, bunun için AB'nin ekonomik katkısını almaya uğraşacağına, Suriye'den gelene kapımız açık demektedir.