ÖZEL | Osayi-Samuel müjdesini verdi ve açıkladı: Görüşmeler başladı, Osimhen, onu Galatasaray’a…


2021 yılında İngiliz ekibi Queens Park Rangers'tan 450 bin Pound karşılığında Fenerbahçe'ye transfer olan Nijeryalı oyuncu Birght Osayi-Samuel, özellikle son iki sezonda gösterdiği performansla dikkatleri çekmeyi başarmıştı.


Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan yıldız oyuncuyla henüz sözleşme imzalanmamış olması çeşitli iddiaları da beraberinde getirdi. Özellikle Galatasaray'ın 26 yaşındaki oyuncuyla ilgilendiği iddiası gündeme oturdu.


Fenerbahçe'nin görüşmek üzere menajerini İstanbul'a davet ettiği Osayi-Samuel'in geleceğini ve Galatasaray iddialarını, Nijerya'dan başarılı gazeteci Victor Modo ile konuştuk. İşte verdiği yanıtlar:


'GÖRÜŞMELER BAŞLADI'

"Osayi'nin durumuna bakacak olursak sözleşmesinin bitmesine bir yıldan az bir süre kaldı ve kulüp ile oyuncu arasında görüşmeler başladı. Osayi'yi İngiltere'ye geri götürmek için somut teklifler olduğunu da biliyorum."


'ÜCRET KONUSUNDA ANLAŞABİLİRLERSE...'

"Ancak Fenerbahçe ve Osayi oyuncunun ücret talepleri konusunda anlaşabilirse, Jose Mourinho yönetiminde birkaç yıl daha geçirmenin kararı Fenerbahçe'nin lehine çevireceğine ve birkaç yıl daha ona sahip olacaklarına veya en azından çok önemli bir oyuncuyu serbest transferde kaybetmemelerini sağlayacak bir sözleşme üzerinde anlaşacaklarına inanıyorum."


'GALATASARAY'A KARŞI ÇILGIN BİR AŞKI VAR'


-Osayi-Samuel ile Galatasaray'ın ilgilendiği yönünde iddialar var. Sence Victor Osimhen onu Galatasaray için ikna edebilir mi?

"Victor Osimhen'in gelecek sezon Galatasaray'da olacağını sanmıyorum. Açıkçası Galatasaray karşı çılgın bir aşkı var ama bence Osimhen'in Osayi'yi Galatasaray'a geçmeye ikna edeceğini sanmıyorum."


"Oyuncular arasındaki iletişim gerçekten çok iyi. Elbette onlar milli takım arkadaşları ve Nijerya'nın süper kartalları için birlikte mücadele ediyorlar. Bu yüzden elbette Osimhen, Osayi ile bir transfer hakkında konuşmaya karar verebilir ama bence Fenerbahçe'den ayrılırsa İngiltere'ye gidecek"