Özel: Mansur Bey’in açıklaması “CHP’nin birden çok adayı olur mu?” tartışmasının önünü kesti

Özel: Mansur Bey'in açıklaması "CHP'nin birden çok adayı olur mu?" tartışmasının önünü kesti

T24 Haber Merkezi

Ankara Büyükşehir Belediye Mansur Yavaş'ın adaylık hakkındaki açıklaması sorulan Özel, Mansur Bey'in cümlesini ikiye ayırıyorum. Bir tanesi 'Mutlaka kazanacağız', buna yürekten katılıyorum. İkincisi de "Partim aday gösterirse..." Bu, parti disiplinini vurgulaması açısından önemli çünkü CHP'nin birden çok adayı olur mu gibi tartışmaların önünü kesen bir mevzu. Partinin kararına saygılı olacak olması kendisinden beklenen yaklaşımdır" dedi.

Mansur Yavaş'tan 'Cumhurbaşkanlığı adaylığı' açıklaması: Partim aday gösterirse mutlaka kazanacağız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Almanya Sosyal Demokrat Parti Eş Genel Başkanı Lars Klingbell ortak basın açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yavaş'ın adaylık açıklaması hakkında konuşan Özel, şunları söyledi:

"Alman yoldaşları sıkmadan iki kısa cevap vereceğim. Mansur Bey'in cümlesini ikiye ayırıyorum. Bir tanesi 'Mutlaka kazanacağız', buna yürekten katılıyorum. İkincisi de 'Partim aday gösterirse...' Bu, parti disiplinini vurgulaması açısından önemli çünkü CHP'nin birden çok adayı olur mu gibi tartışmaların önünü kesen bir mevzu. Partinin kararına saygılı olacak olması kendisinden beklenen yaklaşımdır. Mutlaka kazanacağız derken bahsettiği parti de CHP'dir. Bence son derece kuvvetli bir cümle. Bunun dışında artık CHP aday tartışmalarını bir kenara bırakıyor. Kazanma konusunda mutabakatımız var. Parti adayını belirleyecek, onun dışında bir aday söz konusu değil. O adayın etrafında tüm parti kenetlenecek ve seçimi kazanacağız."

CHP ile Almanya SDP partisi arasında iş birliği protokolü imzalandı | Özel: İki parti, iki ülke, iki halk ve tüm Avrupa'nın faydasına birçok girişimin ilk adımı

Bol ödüllü 'Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri' filminin konusu ne?