Övgü düzenler şimdi ‘ateşte yan’ diyor

Geçmişte Fetullah Gülen’e övgüler düzmek için sıraya giren isimler hainin ölümüyle geri adım attı. ‘Cehennemde yan, ateşin bol olsun’ mesajları paylaşıldı.

FETÖelebaşının ölümünün ardından paylaşılan mesajlar, Gülen için önceki yıllarda yapılan açıklamaları gündeme getirdi. ‘İktidar ortağı’ olduğu dönemde terör örgütü elebaşına övgüler düzen bazı siyasetçi, gazeteci ve akademisyenler hainin ölümüyle ‘U’ dönüşü yaptı. 2011’de “Fetullah Gülen bu ülkenin yetiştirmiş olduğu değerli bir kıymettir” ifadesini kullanan Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ, ölüm haberinin ardından “Mekanı cehennem olsun” paylaşımı yaptı. Gülen’i eleştiren sanatçı Defne Joy Foster’a “Gülen’e FETÖŞ diyemezsin” sözleriyle çıkışan ABB eski Başkanı Melih Gökçek de “Ateşi bol olsun” dedi. Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can da, Gülen’in ölümü sonrası “Alçak terör örgütü FETÖ’nün elebaşı öldü” şeklinde konuştu. Can, daha önce yaptığı konuşmada “Gülen’in yanına gittim. Siyasette, ticarette yükselme o yoldan geçiyordu” demişti.

GAZETE İLANIYLA TEŞEKKÜR

Gülen’in örgütünden övgüyle söz eden Gazeteci Cem Küçük de “Terörist başı herkese affedilmez günahlar işledi” diyerek ‘U’ dönüşü yapanlar kervanına katıldı. Gülen, 2013’teki kalp rahatsızlığı sonrası kendisini arayıp teşekkür edenlere gazete ilanıyla teşekkür etmişti. Listede ise dönemin Cumhurbaşkanı Adbullah Gül ve Başbakanı Tayyip Erdoğan’la birlikte bakanlardan, belediye başkanlarına çok sayıda isim sıralanmıştı.


İnsan kılıklı iblisler gibi onursuz öldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümü için “Milletin çocuklarını ‘hizmet’ diyerek ‘himmet’ diyerek mankurtlaştıranların sonu, tarihteki diğer insan kılıklı iblisler gibi onursuz bir ölüm olmuştur” dedi. Erdoğan şöyle devam etti: Bu hainler tüm uğraşlarımıza rağmen emrinde oldukları ağababalarının eteğine yapışarak Türk adaletinden kaçmayı başardı. Bu dünyadan işledikleri suçların, hakkına girdikleri insanların, ifsat ettikleri körpe beyinlerin ve döktükleri şehit kanlarının hesabını vermeden gittiler ama ilahi adaletten kaçamayacaklar. Rabbimiz, bu millete yaptığı kötülüklerin hesabını bu hainlerden tek tek soracak.