Ortez Protez uzmanı Merve Kınar Aile İçi Şiddet Kurbanı

İstanbul'da görev yapan Ortez Protez uzmanı Merve Kınar, erkek kardeşi tarafından öldürüldü. Sağlıkçılar, "Başka Merveleri kaybetmek istemiyoruz" dedi. 

İstanbul’da görev yapan Ortez Protez uzmanı Merve Kınar, erkek kardeşi tarafından öldürüldü. Sağlıkçılar, “Başka Merveleri kaybetmek istemiyoruz” dedi.

“Başka Merveleri Kaybetmek İstemiyoruz”

İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Ortez Protez Uzmanı Merve Kınar’ın erkek kardeşi tarafından öldürülmesi sağlık iş kolundaki sendikalar tarafından protesto edildi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), İstanbul Tabip Odası, Tabip SEN, HEP-SEN ve Hekim Birliği Sendikası’nın duyurusu ile Merve Kınar’ın görev yaptığı Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, “Başka Merveleri kaybetmek istemiyoruz. İhmallerin ortaya çıkarılmasını istiyoruz” şeklinde slogan attı. “Kadına şiddete hayır” pankartının açıldığı eylemde hasta ve hasta yakınları da alkışlarla tepkilerini ortaya koydu.

HEP-SEN Şube Başkanı Yılmaz, “Failin Hak Ettiği Cezayı Alması İçin Mücadele Edeceğiz”

HEP-SEN İstanbul Safiye Hüseyin Elbi Şube Başkanı Emre Yılmaz, Hastanemizde mesai arkadaşımız Merve’yi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bir Kadın arkadaşımız daha hayallerini yaşayamadan canice katledilerek öldürüldü. Arkadaşımızın anısını yaşatacağımızı ve failin hak ettiği cezayı alması için gerekli mücadeleyi vereceğimizi bildiririz” şeklinde konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)