Onuachu şoku

Trabzonspor’un 2.01’lik forveti Afrika Kupası için davet aldı. Trezeguet ve Pepe’den sonra Onuachu’nun da Nijerya Ulusal Takımı’na çağrılması can sıktı.

Trabzonspor'da Afrika Uluslar Kupası problemi sürüyor. Bordo-mavililer, Mısırlı Trezeguet ve Fildişi Kıyılı Nicolas Pepe'nin akabinde Nijeryalı golcüsü Onuachu'dan da bir mühlet farklı kalacak. Nijerya'da daha evvel davet edilen Sadiq Umar'ın sakatlığı nedeniyle takımdan çıkarıldığı ve yerine Onuachu'nun alındığı açıklandı.

Trezeguet ve Pepe üzere hamle çizgisindeki tesirli oyuncularından başka kalmanın derdini yaşayan Trabzonspor'da Onuachu'ya gelen davet can sıktı. Son olarak Samsunspor maçında fileleri havalandıran ve Trendyol Üstün Lig'de gol sayısını 9'a yükselten Onuachu, bir sürpriz olmazsa; ligde Antalyaspor, Galatasaray ve büyük ihtimalle Çaykur Rize maçlarında vazife alamayacak. Bu sayı daha da artabilir.

PEPE SAHNE ALACAK

Pepe sahne alacak Fildişi Sahilleri'nde düzenlenecek Afrika Uluslar Kupası bugün start alacak. Açılış maçında bu akşam A Kümesi'nde TSİ 23.00'te Fildişi Kıyısı ve Gine-Bissau karşı karşıya gelecek. A Kümesi'nde Pepe'li Fildişi Kıyısı'nın yanı sıra Onuachu'lu Nijerya, Ekvador Ginesi ve Gine-Bissau çaba ediyor. Nijerya birinci maçını 14 Ocak'ta Ekvador Ginesi ile oynadıktan sonra, 18 Ocak'ta Fildişi Kıyıları ve 22 Ocak'ta ise Gine-Bissau ile karşılaşacak.

DERBİDE YOKLAR

Onuachu, Pepe ve Trezeguet'nin yokluğunda kıymetli maçlara çıkacak. Bu maçlardan biri de gelecek hafta oynanacak G.Saray derbisi olacak. İşte yıldızların kaçıracağı maçlar:

12 GOLLÜK KATKI

Sezon başında İngiliz takımı Southampton'dan kiralanan Onuachu, ligde 15 maçta vazife aldı. 29 yaşındaki yıldız bu dönemde 9 gol attı, 3 defa de asist yaptı.

Antalyaspor (D)

Manisa FK (Türkiye Kupası)

Galatasaray

Rizespor (D)

Kasımpaşa (Nijerya son 16 tipine kalırsa)

Beşiktaş (D) (Nijerya çeyrek finale kalırsa)

Hatayspor (Nijerya finale kalırsa)