Ömür ve Bozok sarsıntısı

Trabzonspor'da Abdülkadir Ömür ve Umut Bozok takım dışı bırakıldı.Bordo mavili kulüp öz evladı olan Ömür ile Abdullah Avcı sonrası 3'üncü forvet durumuna düşen ve oynamayan Bozok'un ekipten başka çalışacağını resmen duyurdu.

Trabzonspor'da yarın oynanacak Galatasaray derbisi öncesi harikulâde bir durum yaşandı. Manisa FK maçı sonrası "Sebebini bilmediğim bir formda Abdülkadir Ömür ve Umut Bozok ortamızda yok. Onlarla ilgili kulübümüz açıklama yapacaktır" diyen teknik yönetici Abdullah Avcı, başları karıştırmıştı. Dün sabah erken saatlerde ise kulüpten bu iki isim için resmi duyuru yapıldı. Açıklamada, "Yönetim Şuramız; Abdülkadir Ömür ve Umut Bozok'un bundan sonraki süreçte A kadrodan başka olarak egzersiz yapmaları istikametinde karar almıştır. Ayrıyeten 2 oyuncuyla ilgili disiplin yönetmeliği kapsamında inceleme başlatıldı" denildi.

'KORUMAYA ALDIK' DEMİŞTİ

Disiplin direktörlüğü kapsamında iki oyuncu hakkında inceleme başladı. Birinci etapta 'İdmanlara sakatlıkları nedeni ile mi katılmıyorlar?' sorusunun cevabı aranacak. Avcı, Ömür için Ankaragücü maçı öncesi "Kasığında bir ağrı vardı. Müdafaa altına aldık", Samsunspor imtihanı sonrası ise "Ömür'ün sakatlığı var, hafta içi düz koşulara başladı. Umarım yarın bizimle bir arada olur" demişti. Lakin Ömür'ün 23 Aralık'ta oynanan Başakşehir maçı sonrası hiçbir egzersize katılmadığı ortaya çıktı. 24 yaşındaki orta saha son olarak 81. dakikada oyundan alındığı Başakşehir maçı sonrası yeniden taraftarların yansısıyla karşılaşmıştı.

TRABZON'UN ÖZ EVLADI

A Kadroyla birinci maçına Ocak 2016 tarihinde 16 yaş 7 aylıkken Türkiye Kupası'nda çıkan Abdülkadir Ömür, yeteneğiyle herkesi mest etmişti. Üstün tekniği ile UEFA'nın bile yıllar evvel dikkatini çeken ve 2021-22'deki şampiyonluk döneminde meslek rekor kıran Ömür, 'Turkish Messi' olarak isimlendirilmişti. Gösterdiği performansla kadrosunun değişmez isimlerinden olan ve A Ulusal Futbol grubuna yükselen 24 yaşındaki maestro, Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin ilgisini çekmişti. Bir periyot İngiliz devi Manchester City, 1.68 uzunluğundaki yıldız için 23 milyon euro üzere çılgın bir sayısı önermiş lakin reddedilmişti.

İLK SAKATLIĞI 6 AY SÜRDÜ

Abdülkadir Ömür ağır sakatlıklarla boğuştu. 2019- 20 döneminde 29 Ağustos 2019'da Yunanistan temsilcisi AEK ile yapılan UEFA Avrupa Ligi play-off çeşidi rövanş maçında sakatlanan genç oyuncu, 12 Eylül'de ameliyat edildi. Menisküs yırtığı olan ve sakatlığı sürecinde ihmallere maruz kaldığı argüman edilen bordo-mavili futbolcu, yaklaşık 6 ay alanlardan uzak kaldı. Tam 36 maç kaçırdı.

AYAK BİLEĞİ KIRILDI

AbdülkadirÖmür, ikinci ağır sakatlığını Konya maçında yaşadı. Bordo-mavili grubun Tümosan Konyaspor ile oynadığı lig karşılaşmasında sakatlanan 24 yaşındaki futbolcunun sağ ayak bileğinde kırık olduğu bildirildi. Tekrar uzun mühlet oynamadı, fakat toparlanarak döndü.

A EKİPTE YAKLAŞIK 120 RESMİ MAÇ KAÇIRDI

Ömür, Trabzonspor'da sakatlığı yahut öbür rahatsızlıklarından ötürü yaklaşık 120 resmi maçı kaçırdı.

BAŞARI ÖYKÜSÜ SERGİLEDİ

Trabzonspor'un şampiyon olduğu 2021-22 dönemine düşünceli başlayan Ömür, sonrasında muvaffakiyet öyküsü yazmıştı. Sakatlığı nedeniyle ligin birinci maçında Yeni Malatya karşısında forma giyemeyen Abdülkadir, sonraki hafta Giresun'a karşı 11'deki yerini alırken G.Saray karşısında ekibinin 2-0 geriye düşmesinin akabinde taraftarın protestosuyla karşılaştı. Hatta bir taraftarın alana girip kendisine reaksiyon göstermesinin akabinde 37. dakikada gözyaşları ile sahayı terk etti. Sonrasında yılmadan çalıştı ve dönemi rekorla kapattı.

TARİH YAZMIŞTI

UEFA'nın 'Türk Messi' diye tanıttığı Abdülkadir Ömür, 16 yaşında A grupta misyon alarak bordo-mavililerin tarihine geçmişti. Daha evvel bu rekor, 17 yaşında A grup ile maça çıkan Hami Mandıralı'ya aitti. O rekoru kırmıştı.

YENİ REKORA YAKINDI

Ömür, 2018-2019'da ligde 9, kupada 1 olmak üzere toplamda 10 asist yapmıştı. Şu an 6 asisti bulunan 24 yaşındaki yıldız, dönemin kalanında 4 gol pası daha vermesi durumunda kendi rekorunu egale edecekti.

61 GOLE DİREKT ETKİ

Abdülkadir Ömür, Trabzonspor forması altında 8 dönemde toplam 211 maça çıktı. Bordo-mavili futbolcu, bu maçlarda grubuna 25 gol ve 36 asist katkısı verdi. 61 gole direkt tesir etti.

ÖMÜR İLE KISA KISA

Ömür, Trabzonspor'un şampiyon olduğu 2021-2022 döneminde teknik yönetici Abdullah Avcı ile meslek rekoru kırdı.

Ömür, 33 lig maçında forma giydiği şampiyonluk döneminde 7 kere rakip fileleri havalandırarak, grubuna bu başarıda kıymetli katkı sağladı.

2022-2023'te 29 lig maçında 2 gol atan Ömür, bu dönem ise 16 lig maçında alana çıkarken rakip fileleri hiç havalandıramadı.

G.SARAY VE BEŞİKTAŞ TARAFTARI İSTİYOR

Abdülkadir Ömür'ün takım dışı kalması sonrası G.Saray ve Beşiktaş taraftarı idarelerine davet yaptı. Taraftarların birden fazla, Ömür'ün transfer edilmesini istedi.

AĞIR CEZA YOLDA

Ömür ve Bozok için disiplin yönetmeliği kapsamında inceleme başlatan Trabzonspor, öncelikle sıhhat grubundan futbolcuların sakatlıkları hakkında rapor isteyecek. Şayet sakat değillerse iki futbolcu için ağır bir yaptırım kelam konusu. İdare ve teknik heyetin sıhhat raporunu inceleyip karar vereceği öğrenildi. Ayrıyeten futbolcuların farklı kulüplerle kulüpten habersiz formda transfer görüşmeleri yapıp yapmadıkları da araştırılacak. Bu türlü bir durum kelam konusu ise hem kelam konusu kulüpler hem de oyuncular için süreç TFF ve FIFA'ya gidebilir.