Ömer Üründül Galatasaray – Alanyaspor maçını yorumladı

Son dakika Galatasaray haberleri: Trendyol Üstün Lig'in 8. haftasında Galatasaray, alanında Alanyaspor'u 1-0 mağlup ederek ulusal ortaya önder girdi. Sabah Gazetesi müellifi Ömer Üründül, bu çabayı dikkat çeken tabirlerle kıymetlendirdi. İşte o yazı... (GS spor haberi)


Trendyol Harika Lig'in 8. haftasında Galatasaray ile Alanyaspor karşı karşıya geldi.


Sarı-kırmızılılar, rakibini 1-0 mağlup ederek ulusal ortaya 3 puanla girdi ve liderliğini sürdürdü.


Cimbom'a galibiyeti getiren golü 28. dakikada Yunus Akgün kaydetti.


Galatasaray bu sonuçla puanını 22'ye yükseltirken, bu sezonki 3. yenilgisini alan Alanyaspor 9 puanda kaldı.


Sabah Gazetesi muharriri Ömer Üründül, Galatasaray - Alanyaspor maçını çarpıcı sözlerle kıymetlendirdi. İşte o yazı...


ÖMER ÜRÜNDÜL - DOKUNULMAZ...

Galatasaraylı futbolcuların Rigas maçını unutturmak için çok hırslı bir uğraş sergileyeceklerini iddia etmek güç değildi. G.Saray'ın özellikle kendi alanında seyircisinin büyük takviyesi ile bilhassa birinci yarılarda yaptığı tesirli ön alan baskısına rağmen geriden pasla çıkmak tam bir harakiridir.


Alanyaspor bu türlü yapınca Galatasaray ismine bol konumlu, rakibine yarım tehdit yaratacak bahtı dahi bırakmayan birinci 45 dakika izledik. Goller de kaçırdı, tek golle yetindi. Lakin bu gol Sara-Yunus iş birliğiyle hakikaten çok hoştu. Tabi Alanya defansının önde çizgi halinde çakılı kalması da onlar ismine eleştirilmesi gereken bir durumdu.


İkinci devre G.Saray yeniden atak başladı, 60'tan sonra yorgunluk baş gösterdi. O dakikaya kadar ileriye gerçek dürüst çıkamayan Alanya tehdit etmeye başladı. Ancak Sanchez'in başarılı atılımları ve beceriksizlikleri yüzünden tek net konumu maçın son saniyesinde bulabilip onu da değerlendiremediler. Galatasaray oyundan düşmesine karşın son yarım saatte tekrar gollük durumlar bulan taraftı.


Gelelim genel gözlemlerime; dünkü maçta öncelikle 3 puan kıymetliydi, o alındı. Hamlede lokomotif misyonu sahanın en başarılı isimlerinden Yunus'taydı. Mertens ve Barış'taki fiziki düşüş devam ediyor. Icardi ise alanda adeta yoktu.


Galatasaray'ın 10 kişi oynamasını, Yunus'un iki kişilik performansı önledi. Okan Buruk'un karşısındaki en büyük mahzur İcardi'ye tanıdığı sınırsız dokunulmazlıktır.