Ölümden dönen denizci, kasırgayı açık denizde soğutucunun üstünde geçirdi

ABD'de Milton Kasırgasına gece açık denizde yakalanan adamın gemisi battı. Batan gemiden geriye kalan tek şey olan soğutucuya tutunan talihsiz denizci, helikopterle kurtarıldı.

ABD Sahil Güvenliğine göre, Milton kasırgası sonrası bir adam, gemisinin soğutucusu üzerinde Florida körfezinin kilometrelerce açığında neredeyse bir gün mahsur kaldı.

Milton kasırgasına açık denizde ticari gemisi içerisinde yakalanan adamın gemisi, alabora olarak battı. Gemiden geriye kalan tek şey ise yardım çağrısı için kullandığı sinyal verici, ve üzerinde sürüklendiği soğutucu oldu.

Yetkililer, Miami 65 Hava İstasyonu helikopter ekibinin Longboat Key kasabasının yaklaşık 30 mil açığında bulunan adamı kurtardığını söyledi. 

Sahil Güvenlik, Milton Kasırgası'nın karaya ulaşmasından saatler önce, Çarşamba gecesi adamla temas halinde olduklarını, ancak saat 18:45'te kendisiyle irtibatı kaybettiklerini söyledi.

GECEYİ SOĞUTUCU ÜZERİNDE GEÇİRDİ

Petersburg Sektörü Komuta Merkezi Şefi Yarbay Dana Grady, “talihsiz adam, en deneyimli denizcilerin bile hayal edemeyeceği bir kabus yaşadı" dedi.

Grady, açıklamasının devamında “Mahsur kalan denizcinin, gece de dahil olmak üzere uzun bir süre boyunca yaklaşık saatte 150-200 kilometre hızında rüzgarla, 2 ila 3 metre uzunluğunda dalgalarla boğuştuğunu tahmin ediyoruz dedi. Grady, denizcinin canlı kurtarılmasının soğutucu, can yeleği ve acil durum sinyal cihazı sayesinde olduğunu söyledi.

Milton Kasırgası Çarşamba gecesi, Kategori 3 büyüklüğünde bir fırtına olarak bölgeye ulaştı ve beraberinde dev dalgalar, kesici rüzgarlar ve sağanak yağış getirdi.

Fırtınanın şiddeti nedeniyle eyalet genelinde bazı acil durum hizmetleri yetkililer tarafından askıya alındı.

Yetkililer, kurtarılan denizcinin tıbbi bakım için yakındaki bir hastaneye götürüldüğünü söyledi.