Öldürdüğü kadınları domuzlara yedirdi

Çiftçi ve iki işçisi tarafından öldürülmelerinin ardından domuzlara yedirildiği iddia edilen iki kadınla ilgili dava büyük tepkiye yol açtı.

Güney Afrika'nın kuzeyinde Limpopo eyaletine bağlı Polokwane yakınlarındaki bir çiftlikte 45 yaşındaki Maria Makgato ve 34 yaşındaki Lucia Ndlovu isimli iki siyahi kadın, yiyecek ararken vurularak öldürüldü.

İki kadının son kullanma tarihi geçmiş veya yakında sona erecek olan ürünlerden yenilebilir olanları aramak için çiftliğe gittiği bildirildi.

60 yaşındaki çiftlik sahibi Zachariah Johannes Olivier, işçileri Adrian de Wet ve William Musora isimli çalışanlara cinayet suçlaması yöneltildi.

Kayıtlara göre üç zanlı, kadınları öldürmelerinin ardından delilleri yok etmek amacıyla cesetleri domuzlara yedirdi.

Mahkemenin üç şüphelinin kefaletle serbest bırakılıp bırakılmayacağına karar verilmesi bekleniyor.

Silahla öldürülen Makgato'nun kardeşi Walter Mathole, olayın Güney Afrika'da siyahlar ve beyazlar arasındaki ırksal gerginliği daha da artırdığını söyledi. Makgato "Zanlıların kefaletle serbest bırakılma talebi reddedilirse geceleri daha rahat uyuyabilirim" diye ekledi.

Muhalefet partisi, çiftliğin kapatılması gerektiğini belirtti. Ekonomik Özgürlük Savaşçıları’ndan (EFF) yapılan açıklama "Tüketiciler için tehlike oluşturduğu için bu çiftlikten gelen ürünlerin satılmaya devam etmesine seyirci kalamayız” denildi.

Çoğunluğu beyaz olan çiftçileri temsil eden gruplar, suç oranının yüksek olduğu ülkede çiftçi topluluklarının kendilerini saldırı altında hissettiğini savunuyor.