Okul temizliğine yok makam aracına var

Bakanlık, tasarruf genelgesini okulların temizliği konusunda uyguladı ama sıra arabalara gelince unuttu. CHP’li Cevdet Akay, MEB’in filo kurduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 17 Mayıs günü yayınlanan Tasarruf Genelgesi ile kamu kurumlarındaki araç sayısının azaltılması istendi ancak genelge Milli Eğitim Bakanlığı da tam uygulamadı.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, bakanlıklardaki araç sayılarını açıkladı. Konu okulların temizliği olunca tasarrufa giden, temizlik malzemesi göndermeyen ve işe daimi temizlik görevlisi almayan Milli Eğitim’in araba filosu kurduğunu belirtti.

Akay’ın konu hakkındaki soru önergesine yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bakanlığa ait 1.370 adet araç olduğunu ve bunlardan 147’sinin kiralandığını bildirdi.

ULAŞTIRMA’DA DA FİLO VAR 

CHP’li Akay, filo kuran bir diğer bakanlığın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olduğunu belirterek “Ulaştırma Bakanına ait 2 makam aracı ile 263 adet kiralık araç var. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 1.674 aracı var. Bunların 872’sinin kiralık. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünde de 14 kiralık araç bulunuyor’’ dedi.  Akay, Enerji Bakanlığı’nın 234, Ticaret Bakanlığı’nın 121 araç bulunduğu cevabını verdiğini, Sağlık Bakanlığı’nın ise “5 adet makam aracı var” dediğini aktardı. CHP’li Akay diğer bakanlıkların rakam vermediğini de belirtti.