Okan Buruk’u kahreden Wilfried Zaha gerçeği! Galatasaray’da sıcak gelişme…


YAZIN KİRALANDI

2023 yılında Crystal Palace'tan Galatasaray'a büyük umutlarla transfer olan Wilfried Zaha'nın sarı-kırmızılı takımdaki dönemi parlak geçmedi. Yıldız futbolcu, yazın Fransa Ligue 1 ekibi Olympique Lyon'a kiralandı.


10 GOL 5 ASİST

Fildişili kanat oyuncusu, Galatasaray formasıyla tüm kulvarlarda toplamda 43 maça çıktı. Yıldız oyuncu, söz konusu 43 karşılaşmada 10 gol atıp 5 asist yaptı.


LYON'DA İLK MAÇINDA ASİST YAPTI

31 yaşındaki futbolcu, Olympique Lyon formasıyla ilk maçına 26 Eylül'de UEFA Avrupa Ligi'nde Olympiakos ile oynanan maçta çıktı. 67. dakikada oyuna giren Zaha, 71'de asist yaptı.


TOULOUSE MAÇINDA İLK KEZ 11'DEYDİ

Bonservisi Galatasaray'da bulunan Zaha, Fransa Ligue 1'in 6. haftasında deplasmanda Toulouse ile oynanan karşılaşmada ilk kez ilk 11'de yer aldı.


AĞIR ELEŞTİRİ

Lyon'un 2-1 kazandığı maçta 90+3'te oyundan çıkan Fildişili oyuncu, Fransız basını tarafından bir hayli eleştirildi. Lyon taraftarları da yıldız futbolcunun sahadaki performansını hiç beğenmedi.


KADRO DIŞI İDDİASI

Toulouse-Lyon karşılaşmasının ardından Wilfried Zaha ile ilgili gündeme bomba gibi düşen bir iddia ortaya atıldı. Yıldız futbolcunun, takımdaki olumsuz davranışları nedeniyle kadro dışı kalacağı iddia edildi.


'SORUN YARATMAKTA GECİKMEDİ!'

Fransa basınından frii.com'da yer alan haberde şu ifadelere yer verildi: "Olympique Lyon'un Galatasaray'dan yeni transfer ettiği Wilfried Zaha sorun yaratmakta gecikmedi.


'SAYGISIZCA DAVRANDI'

Özellikle Fildişili oyuncunun top kaybından sonra takım arkadaşlarına karşı birkaç kez saygısızca davrandığı görüldü. Bu davranışı da oyundan çıkarılmasına sebebiyet verdi.


GALATASARAY İÇİN TEHLİKE!

Öte yandan Takvim'de yer alan haberde Wilfried Zaha'nın Lyon'da krize sebep olduğuna vurgu yapılarak bu durumun Galatasaray için tehlike oluşturduğu aktarıldı.


GERİ DÖNEBİLİR!

Söz konusu haberde, Wilfried Zaha'nın henüz kiralık sözleşmesi bitmeden ocak ayında Galatasaray'a dönebileceği iddia edildi. Bu durum, takımda kaos istemeyen teknik direktör Okan Buruk'u da tedirgin edebilir.