Okan Buruk Türkiye’nin en iyi hakemini açıkladı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fatih Terim'in fikstür ile ilgili sözlerine ve hakem Halil Umut Meler ile arkadaş olduğu iddialarına cevap verdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, gündeme dair açıklamalarda bulundu. TV100'e konuk olan Buruk, hakem Halil Umut Meler ile arkadaş olduğuna yönelik açıklamalara cevap verdi.

Buruk, ayrıca yaptığı açıklamada Fatih Terim'in fikstürle ilgili sözlerine değindi. İşte Buruk'un sözleri:

"FATİH TERİM'İN SÖZLERİ BANA OLABİLİR"

"Fatih Terim'in İzmir'deki sözleri bana da olabilir, olmayabilir de. Genel olarak maç trafiğinden bahsediyor. 8 günse tam 4. güne koyarsınız, fikstür yapınca. Pazara koyarsın, gündüz oynatırsın, onu dedim. Fenerbahçe'nin Manchester United maçı sonrası Bodrum maçını 3. günde oynuyor, ondan sonraki lig maçı 6 gün sonra. Fenerbahçe için de aynı. 4 gün oynansa diri şekilde maça da hazırlanacak. Beşiktaş, Başakşehir için de bunlar düşünülebilir."

FATİH TERİM NE DEMİŞTİ?

Fatih Terim, şu sıralar tartışma konusu olan ve geçtiğimiz günlerde Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'un da eleştirilerde bulunduğu fikstürle ilgili de dikkat çeken sözler sarf etmişti.

"Trafik sıkışmış, gün yokmuş, o zaman kendi ülkemizde oynarsak hep hiçbir sıkıntı yok. Kasımdan sonra Türkiye Kupası'nı oynayalım, ligde 30-35 maç oynayalım, bitsin. Başarılı olmak istiyorsan, 60'tan aşağı maç oynamayacaksın. Futbolcular da benden ayrı düşünmüyordur. Avrupa'da çok olmamızdan, çok maç oynamamızdan yanayım. 2000'de 60-70 arası maç oynamışız. Bu rakam çok büyük. Şimdi Avrupa'da bu rakamı çok takım oynuyor. Hazırlık maçlarımızı bile Barcelona, Rosenborg gibi takımlarla oynamışız, sanki önemli maç gibi. Ama tüm kupaları almışız. Her oyuncunun şans bulduğu rotasyon bunun için var. O zaman biz 30 oyuncuya neden para ödüyoruz? Türkiye ligine 22 oyuncu yeter. Bundan uzak duralım, oyuncuyu, yöneticiyi, hocayı nedene, bahaneye alıştırmayalım. 'Ya maç yok mu diyordunuz', şimdi de şikayet ediyorsunuz."

'HALİL UMUT MELER ARKADAŞIM DEĞİL'

Halil Umut Meler'le arkadaş olmadığını dile getiren Okan Buruk, "Halil Umut Meler, çok önemli bir hakem. Avrupa'da çok önemli maçlar yönetiyor. Türkiye'deki maçlarında sıkıntı yaşıyordu. İyi hakem olduğunu biliyoruz. Ne kadar önemli maçlar yönettiğini biliyoruz. Bu arada benim arkadaşım değil. Okan Hoca'nın arkadaşı diyorlar da değil. Çok seviyorum, Türkiye'nin en iyi hakemi" açıklamasını yaptı.

'ARKADAŞI OLMAK İSTERİM'

Hakemlerle daha çok vakit geçirmeleri gerektiğini belirten Okan Buruk, "Darp edildiğinde telefonla konuştum, onu da birinden aldım telefonunu. Bir kere telefonda konuştum. Ben aradığımda yanında biri vardı. Arkadaşı olmak isterim. Karakterli biri. Saha içerisinde hepsiyle arkadaşız bir yerde. Arkadaş olmak kadar normal bir şey yok. Günlük hayatımızda da görüşüyormuşuz gibi bir durum oldu. Bence aslında hepimizin hakemlerle daha çok vakit geçirmesi gerekiyordur" ifadelerini kullandı.