Öğretmen Atamalarında Mülakat Payı Ne Olacak?

KPSS'de başarılı puan alan öğretmenler Danıştay'dan gelecek mülakat kararını bekliyor. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mülakat belirsizliği sürüyor. 

KPSS’de başarılı puan alan öğretmenler Danıştay’dan gelecek mülakat kararını bekliyor. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mülakat belirsizliği sürüyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mahkeme kararına göre mülakat notunun yüzde 100 ya da yüzde 50’si ile atama yapacaklarını duyurdu.

Öğretmen atamaları 

Bakan Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili soruya ilişkin, her yıl öğretmen ihtiyacıyla ilgili değerlendirmeler yaptıklarını söyledi. Atama sonuçlarıyla ilgili Danıştay’ın kararını beklediklerini kaydeden Tekin, Danıştay’ın kararına göre, mülakat notunun yüzde 100 ya da yüzde 50’siyle atama yapacaklarını belirtti. Tekin, önceki gün atama sonuçlarının E-Devlete açılmasıyla ilgili “Önceki gün, Bilgi İşlem Daire Başkanlığımızdaki bir arkadaşımız sistemin verilerini E-Devlete açmış. Bunu iyi niyetli mi yaptı, kötü niyetli mi yaptı? Onunla ilgili bir soruşturma süreci yürüteceğiz.” şeklinde konuştu. Tekin, sonuçların açılmasıyla ilgili soruşturma açtıklarını ifade etti. Danıştay’dan karar çıkmadığı için henüz atamaların olmadığını belirten Tekin, Danıştay’dan karar çıktığı zaman oradaki hesaplama yöntemine göre hesaplama yapacaklarını ve ekranı açacaklarını dile getirdi. Atama dönemindeki mülakat süreciyle ilgili Tekin, öğretmenlik mesleğinde mülakat yapılmasını, gereken bir uygulama olarak gördüğünü söyledi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)