Niğde’den sonra Altındağ! Hayvan katliamında yeni detaylar ortaya çıktı

Ankara'nın Altındağ ilçesinde katledilmiş halde çok sayıda köpek bulundu. Hayvanseverler, Altındağ ilçesinde onlarca katledilmiş köpeğin görüntülerine ulaştı. Sözcü TV olay yerinde yeni detaylara ulaştı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde tepkilerle birlikte kabul edilen sokak hayvanları düzenlemesinin ardından peş peşe hayvan katliamı haberleri gelmeye devam ediyor. Niğde'nin ardından Altındağ'da da çok sayıda hayvanın cansız bedenine toplu mezarda ulaşıldı. Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alındı. Öldürülen köpeklerin darp edildiği iddiası var. Sözcü TV olay yerinden son gelişmeleri aktardı. 

Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nde hayvan hakları savunucuları içeriye girmeye çalıştı. Işıklarla aramalar yapıldı.

"VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ'NDE ÇALIŞAN BİR KİŞİ HABER VERDİ"

İddiaya göre burada çalışan bir kişi öldürülen köpeklerle ilgili hayvan hakları savunucularıyla temasa geçti. Onun üzerine buraya geldiler. 

13 KÖPEK, BİR KEDİ, 2 KOYUN ÇIKARILDI

Gece saat 00.00'dan sonra başladı, 04.00'te sona erdi çalışmalar. 13 köpek, bir kedi, bir yavru köpek, iki de koyunun cansız bedeni toplu mezarın içinden çıkarıldı. 

BAZI CESETLER TORBA İÇİNDEYDİ

Olay yerinden canlı yayınla bağlanan Sözcü TV muhabiri Barış Yalınkılıç, "Bazı cesetler poşetler içinde bazıları da sadece başına poşet geçirilerek atılmıştı. Köpeklerin ekseriyetle tehlikeli ırk olarak adlandırılan köpekler olduğunu söyleyelim. Köpeklerde bazılarında küpe vardı, köpeklerde çip yoktu." bilgilerini paylaştı. 

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Katliamla ilgili 6 kişi gözaltına alındı. 

DARP İDDİASI

13 köpeğin sadece yedisi otopsiye götürülebildi. Hayvan hakları savunucuları ve veterinerlere göre hayvanlar uyutulmuş değil. Darp iddiaları da var. 

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama yapıldı. Açıklamada, "Altındağ Belediyesine bağlı olan barınakta yaşanan olay, Ankara Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanında değildir. Barınağın Ankara Büyükşehir Belediyesine ait olmadığını ve yaşanan bu katliamın takipçisi olacağımızı kamuoyuna önemle duyururuz." denildi.