Nicola Zalewski’den sürpriz Galatasaray açıklaması! Bu beklenmiyordu…


TRANSFER DÖNEMİNİN YILDIZIYDI

AS Roma'nın yıldızı Nicola Zalewski, yaz transfer döneminde Türk spor basınının gündeminde uzun süre kalmıştı. Son iki sezonun şampiyonu Galatasaray, kanat oyuncusunu renklerine bağlamaya çalışmıştı.


SON ANDA OLMADI

Galatasaray ile Nicola Zalewski'nin anlaştığı ve Polonyalı futbolcunun İstanbul'a geleceğine neredeyse kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak Zalewski, son anda AS Roma'da kalma kararı aldı.


ERGÜN'ÜN İSTİFASINA SEBEP OLDU

Galatasaray'ın Zalewski'yi kadrosuna katamamış olması, sarı-kırmızılı camiada panik havasına sebep oldu. Kulübün sportif direktörü Cenk Ergün, bu haber sonrasında istifa etti.


YERİNE SALLAI GELDİ

Galatasaray, uzun uğraşlarına rağmen Nicola Zalewski'yi renklerine bağlayamadı ve hemen alternatiflere yöneldi. Aslan, transfer penceresinin son saatlerinde Freiburg'un kanat oyuncusu Roland Sallai'yi kadrosuna kattı.


KADRO DIŞI KALDI

Nicola Zalewski, Galatasaray'ın teklifini kabul etmemesinin ardından AS Roma ile ters düştü. 22 yaşındaki futbolcu, İtalyan kulübü tarafından kadro dışı bırakıldı.


DAHA SONRA AFFEDİLDİ

Nicola Zalewski, AS Roma'da Daniele De Rossi döneminin sona ermesi ve Rossi'nin yerine Ivan Juric'in göreve gelmesiyle birlikte affedildi. Polonyalı, İtalya Serie A'da son oynanan Monza-Roma maçında kadrodaydı ve sakatlanan El Shaarawy'nin yerine 20. dakikada oyuna dahil oldu.


GALATASARAY AÇIKLAMASI!

22 yaşındaki futbolcu, aradan geçen yaklaşık 1 ayın ardından Galatasaray'a transfer süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. TVP Sport'a röportaj veren Zalewski, şunları söyledi:


'YALAN SÖYLEMEYECEĞİM...'

"Yalan söylemeyeceğim. Galatasaray'a gitmeye çok yakındım. Masada çok iyi bir teklif vardı ama bir süre düşündüm, ailemle konuştum ve sanırım benim için en iyi olanı yaptım."