Nice 30 yıllara

Yeni Şafak Gazetesi'nin kuruluşunun 30'uncu yıl dönümü Rami Kütüphanesi'nde siyaset, kültür ve basın camiasından birçok ismin katıldığı törenle kutlandı. Bu özel geceye katılamayan birçok isim gazetemizin 30. yılı için tebrik mesajları iletti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş iyi dileklerini paylaşırken TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Türkiyemizin birikimini, el birliğiyle sözü güçlü gücü tesirli bir konuma getirebilme gayretiyle hep birlikte çalışalım.” dedi.

1994 yılında kısa yayın serüveninden sonra 23 Ocak 1995’te yepyeni ve güçlü bir kadroyla yeniden yola çıkan Yeni Şafak 30. yaşına girdi. Rami Kütüphanesi’nde önceki akşam düzenlenen 30. yıl etkinliğine, siyaset ve kültür sanat dünyasından birçok kıymetli isim katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da programa videolu mesaj gönderdi. Programda Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Davut Gül, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nuri Albayrak, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Hayrettin Karaman, gazetenin diğer yazarları ve çalışanlar yer aldı.

SÖZÜ GÜÇLÜ, GÜCÜ TESİRLİ

Bu özel geceye katılamayan birçok önemli isim de Yeni Şafak'ın 30. yılı için kutlama mesajı gönderdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Yeni Şafak’ın 30’uncu yılına özel duygu ve düşüncelerini ifade ederek tebrik mesajları gönderdi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, basın dünyasına 30 yıl önce giren Yeni Şafak Gazetesi’ne doğru haberciliğin, memleket sevgisinin ve yüksek ideallerin öncülüğünü yapması temennisiyle iyi dileklerde bulundu. Kurtulmuş göndermiş olduğu mesajda, “Türkiyemizin birikimini el birliğiyle sözü güçlü gücü tesirli bir konuma getirebilme gayretiyle hep birlikte çalışalım.” dedi. Yeni Şafak Gazetesi'nin yayın hayatına başlamasının 30'uncu yıl dönümünü tebrik eden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye'nin Birikimi" olmak adına çıktığı bu yolda Yeni Şafak'a başarılar diledi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da Yeni Şafak’ın 30’uncu yılı dolayısıyla tebrik mesajı gönderdi.

HAKKIN VE GERÇEĞİN PEŞİNDE

Yeni Şafak Gazetesi'nin basının önemli ve etkili yayın organı olduğunu ifade eden RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından tebrik mesajı yayınladı. Şahin, “Yeni Şafak 30 yıldır hakkın ve gerçeğin peşinde.15 Temmuz şehidi Yeni Şafak Foto Muhabiri Mustafa Cambaz kardeşimiz başta olmak üzere hayatını kaybeden eski çalışanları rahmetle yâd ediyorum. Mekânları cennet olsun.” dedi. İbrahim Melih Gökçek de Yeni Şafak’ın sahiplerine bereket, yazarlarının kalemine kuvvet, çalışanlarına gayret, okurlarına hayırlı takipler dileyerek sosyal medya hesabından Yeni Şafak’ın 30’uncu yılını kutladı.

MİLLİ DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKAN GAZETE

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de Yeni Şafak’ın 30’uncu yılını kutlayan isimler arasında yer aldı. Kabaktepe, “Türkiye'nin milli değerlerine her zaman sahip çıkan, daima gerçeğin peşinde milletimize doğru haber sunan Yeni Şafak Gazetesi'nin ve kıymetli çalışanlarının 30. kuruluş yıl dönümünü kutlar, bundan sonraki yayın hayatlarında daha nice başarılar dilerim.” dedi. Ak Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala ise "Güçlü ve etkili habercilik anlayışınızla gelecekte de önemli başarılara imza atacağınıza yürekten inanıyorum." ifadelerini kullandı.

YENİ ŞAFAK 30 YILDIR HER GÜN ELİMİZDE

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, "Yeni Şafak gazetesi tam 30 yıldır çizgisinden sapmadan devam eden anlayışı sadece gazetecilik değil bilgi ve kültür hayatımıza da katkılarıyla günümüzün değeri olmuştur. 30 yıldır her gün elimizde" mesajını paylaştı. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı ise Yeni Şafak’ın 30. yılını sosyal medya hesabından kutladı AK Parti 27. Dönem Niğde Milletvekili Selim Gültekin de Yeni Şafak ailesine sosyal medya üzerinden tebrik mesajı yayınladı. Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, AK Parti İzmir Milletvekili-Gazeteci Betül Soysal Bozdoğan da mesajlarını iletti.

TÜRKİYE’NİN BİRİKİMİ VE BAĞIMSIZ SESİ

Kayseri Milletvekili ve gazetemizin yazarı Ayşe Böhürler de "1993 yılı Türkiye’nin en karanlık yılıydı. Ülkemiz için en karamsar olduğumuz günlerin ardından kurulan Yeni Şafak, giderek büyüyen bir umut, Türkiye’nin vesayetten kurtulup demokrasiyle buluşmasının en önemli güç kaynaklarından birisi oldu. Daha nice 30 yıllara ulaşması dileğiyle…" dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, AK Parti Genel Başkan Vekili 64. dönem Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Saliha Demirer, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Serdar Karagöz, Gazeteci Turan Kışlakçı, Diriliş Postası Gazetesi Yazarı Nihat Nair, Yazar Mehmet Nuri Yardım, Anadolu Yayıncılar Federasyonu Genel Başkanı Sinan Burhan ve İletişim Platformu Derneği sosyal medya hesaplarından Yeni Şafak’ın 30’uncu yılını kutladı. Gazeteci Abdulkadir Selvi de "Meslek hayatımda ve gönül dünyamda müstesna bir yeri olan, demokrasi, millet iradesi ve değerlerimiz için 30 yıldır kararlı bir mücadele veren Yeni Şafak Gazetesi’ne daha nice yıllara diyorum. Yolun açık olsun Yeni Şafak." mesajını paylaştı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) de tebrik mesajında başarı diledi.