Necla hocadan 29 Ekim müjdesi

2025 UEFA Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası Play-Off 1. Turu ilk maçında Ukrayna ile Esenler Erok Stadı'nda 1-1 berabere kalan Ay Yıldızlılarda moraller yüksek.

29 Ekim'de Moldova'nın başkenti Kişinev'de bulunan Zimbru Stadyumu'nda oynanacak rövanş maçı öncesi Ay Yıldızlıların teknik patronu Necla Güngör Kıragası umutlu konuştu.

Kadın A Milli Takımımızda Teknik Direktör Necla Güngör Kıragası, mücadele sonunda düzenlediği basın toplantısında 29 Ekim'deki maçta "Güzel haberler vereceğiz" dedi.

"ÜSTÜN OYNADIK"

Uzun bir kamp dönemi geçirdiklerini ve çok çalıştıklarını vurgulayan Kıragası, "Majör turnuvalarda 7 kez Play-Off oynamış bir takımla karşılaşacaktık. Rakibimizi çok iyi analiz ettik. Güçlü fiziklerini kullanıp sert oynayacaklarını biliyorduk. Ancak biz de mücadeleden vazgeçmeyen bir takımız. Maça çok iyi başladık. Dengeyi çabuk oturttuk. Üstün oynadığımız bir anda karambol bir pozisyondan maalesef golü yedik ve ilk yarıyı geride kapattık" ifadelerini kullandı.

ÇİFTE BAYRAM YAŞATACAĞIZ

Devre arasında yaptıkları analize göre ikinci yarıda baskıyı artırdıklarını ifade eden Kadın A Milli Takım Teknik Direktörümüz Kıragası, "İkinci yarının hemen başında golü bulmak istiyorduk. Ataklarımız da hemen sonuç verdi ve Elif ile golü bulduk. Karşılaşma öncesinde kazanıp, kaybetme üzerine bir şey söyleyemeyeceğimi ancak mücadele edeceğimizin sözünü vereceğimi ifade etmiştim. Oyuncularımız 90 dakika boyunca gerçekten mücadele etti. Oyundan hiç kopmadılar. Tribünlerde bizi destekleyen taraftarlarımıza çok teşekkür ediyoruz.

CUMHURİYET KADINLARI

Bizleri yalnız bırakmayan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanımız Sayın İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'na ve değerli yönetim kurulu üyelerimize çok teşekkür ediyoruz. Tarihi dönemecin ilk ayağını oynadık. Şimdi ikinci ayağında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızda Moldova'da Ukrayna ile rövanş maçını oynayacağız. Güzel haberlere çok ihtiyacı olan halkımıza Cumhuriyet kadınları olarak 101. yılımızı kutlayacağımız o anlamlı günde çifte bayram yaşatmak istiyoruz" sözleriyle konuşmasını noktaladı.