Ne Bayern ne Barça! Fenerbahçe rekorları parçaladı

Jorge Jesus'un ayrılığı sonrası grubun başına İsmail Kartal'ı getiren Fenerbahçe, 62 yaşındaki tecrübeli teknik adamın liderliğinde rekorları alt üst etmeye devam ediyor. Üstün Lig'de 10'da 10 yapan sarı-lacivertliler kırdığı rekorlarla Avrupa'da da dünya devlerini geride bırakmayı başardı. İşte ayrıntılar...

Süper Lig'de ve Konferans Ligi'nde oynadığı 19 maçın tamamını kazanarak döneme harikulade bir başlangıç yapan Fenerbahçe rekor üzerine rekor kırıyor. Ligde birinci 10 maçını kazanarak daha evvel kırdığı rekoru genişleten sarı-lacivertliler, toplamda 21 müsabakadan üst üste galip ayrıldı. Manchester City'nin 2020-21 dönemindeki muvaffakiyetini yakaladı. Rekor 27 maçla New Saints'in elinde bulunuyor. Fenerbahçe gol sayısında da rakiplerini peşinde sürüklerken Avrupa'nın birçok devini de solladı.

KOCAMAN FARK VAR

Fenerbahçe bu dönem Avrupa'nın 5 Büyük Ligi ve Muhteşem Lig'de en fazla net gol konumu üreten ekip. Tam 54 kere net duruma girdiler. 43 net gol konumuyla Bayern Münih takip ediyor. Newcastle United 41'le 3. basamakta. Xabi Alonso idaresinde harikulade bir grafik yakalayan Bayer Leverkusen de 41 net gol konumuyla 3.'lük basamağını paylaşıyor. 5. sırada ise Barcelona var. Fenerbahçe bu dayanılmaz dominasyonuyla bu dönem rakip ağları tam 58 kere havalandırdı. Kalesinde ise 10 gol gördü.

HER ALANDA ZİRVEDE

İŞTE O KALEMLER…

En fazla gol atan takım

En az gol yiyen takım

En fazla isabetli şut atan takım

En yüksek gol beklentisi yakalayan takım

En fazla net gol konumu bulan takım

Rakip ceza alanında topla en fazla buluşan takım

En fazla isabetli orta bulan takım

SAVUNMADA DA GEÇİT VERMİYOR

Kanarya'nın atak istatistikleri kadar savunmadaki sayıları da eksiksiz. İsmail Kartal'ın öğrencileri birinci 5 deplasman maçını gol yemeden kazandı. 1960-61 döneminden sonra bunu başaran birinci ekip oldular.

3 OYUNCU ASLAN'I GEÇTİ

Fenerbahçe'de Edin Dzeko bu dönem 10 gol kaydetti. Sebastian Szymanski'nin 6 golü bulunuyor. İRFAN Can Kahveci de 5 kere fileleri havalandırdı.

3 oyuncu kaydettikleri 21 golle Galatasaray (19 gol) dahil 18 kadrosu artlarında bıraktılar. 3 futbolcu yalnızca 22 gollü Adana Demir'i geçemediler.