Narin’in müebbet hapis istenen annesi kadın jandarmaya yakalanmış

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın vahşi bir şekilde öldürülmesine ilişkin davanın iddianamesi tamamlandı. İddianameye göre, küçük kızın kaybolduğu gün annesi, abisi, amcası ve komşuları bir arada bulunuyor ve Narin'in sadece 33 dakika içinde canına kıyılıyordu.

Merkez Bağlar ilçesinde yaşanan bu dehşet verici olayın detayları, tüyleri diken diken ediyor. İddianamede, Narin'in kaybolduktan sonra ailesi ve komşularının olayı gizlemek için büyük çaba sarf ettiği belirtiliyor. Suriyelilerin yaşadığı çadırların yakınlarına bırakılan terlikler, elektrik tellerine kasıtlı olarak zarar verilerek çıkarılan yangınlar ve hatta Narin'in annesinin polisle yaptığı görüşmelerde sergilediği tutum, bu iddiaları destekler nitelikte.

KAMERA KAYITLARI CİNAYETİ ORTAYA SERDİ

Sabah gazetesinin derleme haberine göre Narin'in son görüldüğü okulun güvenlik kamerası kayıtları, küçük kızın evine giden patikaya doğru ilerlediğini net bir şekilde gösteriyor. Ancak sadece 33 dakika sonra, cansız bedeni Eğertutmaz Deresi'nde bulunuyor.

HTS kayıtları ise olayla ilgili en çarpıcı delilleri sunuyor. Narin'in kaybolduğu gün, annesi, abisi, amcası ve cesedi dereye gömen Nevzat Bahtiyar'ın hareketleri dakika dakika takip edilebiliyor. Bu veriler ışığında, küçük kızın bu kişiler tarafından birlikte katledildiği sonucuna varılıyor.

ADLİ TIP RAPORLARI VE TANIK İFADELERİYLE DESTEKLENEN İDDİALAR

Kadın jandarma, anne Yüksel'in Narin'in bulunamamış olmasına rağmen kızının öldüğünden adeta emin olduğu, kızının durumuna üzülmekle birlikte oğlu Enes Güran'ı koruma çabası içinde olduğu, tedirgin davranışlar sergilediği ve "Narin'in bulunmasını istiyorum, oğlum Enes için ne yapabilirim" şeklinde söylemlerde bulunduğunu rapor ettiği görüldü.

Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, amca Salim Güran, anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran ve komşu Nevzat Bahtiyar hakkında "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediyor