Narin’in dişleri tek tek söküldü mü? Adli Tıp Uzmanı kan donduran bilgiyi açıkladı

Halk TV'de Şule Aydın'ın sunduğu Kayda Geçsin'e Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Halis Dokgöz, konuk oldu.

Halis Dokgöz, Diyarbakır'da katledilen sekiz yaşındaki Narin Güran'ın cinayeti hakkında soruşturmanın seyrini değiştirebilecek bir açıklamada bulundu.

Dokgöz'e Narin'in otopsisine giren Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren'in "Alınmış bir kalıbı mümkün değil çünkü dişler dökülmüş" sözlerinin hatırlatıldı. Dokgöz'ün açıkladığı bilimsel bilgi tüyleri ürpertti.

"KENDİLİĞİNDEN DÖKÜLME OLASILIĞI YOK"

Dokgöz, insan bedenin en sağlam bölgelerin dişler ve iskelet olduğunu söyledi. Dokgöz, cansız bir beden günlerce dışarıda kalsa bile dişlerin dökülmeyeceğini açıkladı. Dokgöz, "O nedenle dişlerin kendiliğinden dökülme olasılığı yok Yani çürümeye bağlı da dökülmez. Suyun altında uzun süre kalmaya bağlı da dökülmez. Bir dış müdahaleyle ancak mümkün olabilir. Yani tek tek çekmesi lazım ya da kırması lazım" dedi.

Eğer Narin'in dişlerinin olmadığı bilgisinin gerçek olduğu kabul edilirse küçük kızın dişlerinin sökülmüş olması gerekir. Dokgöz, bu düşünceyi doğrulayacak şu açıklamayı da yaptı:

"Diş çekmek profesyonel çaba ister. Kolay bir şey değil. Birkaç dişin belki süt dişlerde kayıp olabilir ama diğer dişlerde bir problem olduğunu düşünmüyorum"

Dokgöz, Narin'in cansız bedeninin suyun altına gömülmesinin de en başından beri cinayetin profesyonel işlendiğine dair güçlü bir delil olduğunu dile getirdi. Dokgöz şunları ifade etti:

"SADECE BU BİLE PROFESYONEL BİR YAKLAŞIMI GÖSTERİYOR"

"OLAY KATİL YA DA KATİLLERİN ÇOK ÖTESİNDE"

"CESET ÇÜRÜSE BİLE DİŞLER DÖKÜLMEZ"

"DİŞ ÇEKMEK ÇOK PROFESYONEL BİR ÇABA İSTER"