Narin’in babası katili açıkladı. Ondan başkası değildir

Türkiye, 8 yaşındaki Narin Güran'ın Diyarbakır'da vahşice tedavi edildiği ve ardından 42 adet katilin kim olduğunu ortaya çıkarmaya çalışıyor.

21 Ağustos'ta Bağlar'da meydana gelen kayıptan 19 gün sonra cansız bir şekilde Eğertutmaz Deresi'nde bulunan Narin'in cinayetiyle ilgili soruşturma devam ederken, acılı baba Arif Güran'dan dikkat çekici açıklamalar geldi. Özellikle 'kırmızı araba' detayına vurgu yapan Güran, şüphelendiği ismi açıkladı.

"KÖYDE HERKES KÖR OLDU"

Narin Güran'ın kaybolduğu günle ilgili konuşan baba Arif Güran, "Bir köyün içinde dağılmış durumda, kimse görmüyor. Herkes kör olmuş, kimse duymuyor" diyerek köydeki suskunluğa tepki gösterdi. Baba Güran, tutuklanan eşi Yüksel Güran ve oğlu Enes Güran ile ilgili de çözülme ifadelerinde bulundu.

"AİLEM CEZAEVİNDE, ZİYARET ETMEDİM"

Aile üyelerinin tutuklanması hakkında konuşan Arif Güran, "Devlet 12 kişiyi ailemden aldı. Karım, abim, oğlum, yengem... Varsa bir suçları, devlet cezasını verecek. Ben kimsenin yanına gitmedim" dedi. Güran, soruşturmanın sonuçlanmasını beklediğini ve devlete güveninin tam olduğunu belirterek, "Devlet olmasa belki de hiç yoktu. Şimdi bu olayın gerçeği ortaya çıkacak" diye ekledi.

'KIRMIZI ARABA' DETAYI

Narin cinayetinde tutuklanan Nevzat Bahtiyar'a itirafçı denilmesinin canını yaktığını ve içini acıttığını belirten baba Güran, 'kırmızı araba detayına dikkat çekti.

"O GÜN KÖYDE DEĞİLDİ"

Güran, "Nevzat'ın arabası kapısının önünde değildi. Normalde o arabayı oğlu kullanıyor. Bunu niye söylemiyorlar. Bu araba nasıl Nevzat'a geldi. Kim getirdi? O gün o kırmızı araba köyde değildi." diye konuştu.

"BANA SORARSANIZ KATİL O"

Katil zanlısı olarak Nevzat'tan şüphelendiğini söyleyen Güran, "O adam her akşam gelip yanımda oturuyor, o adam canidir. Ha yapan ha saklayan... Bana sorarsanız ondan başkası değildir." dedi.

"NARİN'İ AVLUDAN ARABAYA KOYDU"

Güran, sözlerini şöyle sürdürdü;

"O namussuz o arabayı getirip kızımı avlunun içinde arabaya koymuş. Ondan başka da kimse değil. Şuna soruşturma var, devletin elinden gelenin fazlasını yapıyor ve zaten bulacaklar"

"BUNUN NERESİ İTİRAFÇI"

Tutuklu Nevzat Bahtiyar'ın ifadelerine değinen baba Arif Güran, "Çelişkileri ortada, fakir rolü oynuyor. Bu insan canidir, bu insan her akşam yanıma geliyor çay içiyoruz, namaz kılıyoruz eğer o kadar kalbinde bir şey varsa bana derdi. Bir de itirafçı diyorlar, Allah'tan korkmuyor musunuz? Tüm televizyonlarda itirafçı diyor, kızım bulunduktan sonra o vahşi yakalandı, o kaçtığı için devlet boğazından tuttu. Neresi bunun itirafçı?" ifadelerini kullandı.