Mustafa Varank’ın VIP hac arkadaşı Hüseyin Keskin, koltuğunu kaybetti

Hüseyin Keskin, Kurban Bayramı’nda iş insanı Abdullah Kavukcu’nun jeti ile Mekke’ye gitmişti. Uçakta eski Bakan Mustafa Varank ve iş insanı İslam Cevahir de yer almıştı.

Kurban Bayramı’nda eski Bakan Mustafa Varank ve iki iş insanı ile birlikte hac ziyaretinde bulunan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin görevinden alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan kararnamede, Keskin’in yerine yardımcısı Enes Çakmak getirildi. Hafta içinde Bakan Yardımcısı Enver İskurt’un da katıldığı devir teslim töreni gerçekleşti. Görevden alınan Hüseyin Keskin’in Siirtli, yerine atanan Enes Çakmak’ın ise Rizeli olduğu öğrenildi.

BAKAN’LA UYUŞMUYORDU

Bağımsız bürokrat gibi hareket eden Hüseyin Keskin’in, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile yıldızı barışmadı. Son dönemde havaalanlarında yaşanan sorunlarda Bakan ile Keskin ters düştü. Sorunlara müdahale etmekte geciken Keskin’in, Erdoğan ve Uraloğlu’nun ortak kararıyla görevden alındığı belirtildi.


DHMİ Genel Müdürlüğü görevinden alınan Keskin, haziran ayında ‘VIP hac’ seyahati ile gündeme geldi. Halen AKP Bursa Milletvekili olan Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Mustafa Varank, onun akrabası iş insanı İslam Cevahir, DHMİ Genel Müdürü ve THY Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Keskin ile Simit Sarayı’nın patronu Abdullah Kavukcu birlikte hac ziyareti yaptı. 4 kişinin Mekke’ye gidip geldiği özel uçak ise Abdullah Kavukcu’ya aitti. Erdoğan’ın bu VIP hac ziyaretine kızdığı belirtildi.

CEVAHİR İHALELERİ ALIYOR

Kavukcu’nun Challenger 300 tipi özel jeti devletten aldığı teşvikle satın aldığı iddia edilmişti. İslam Cevahir ise Mustafa Varank’a yakınlığı nedeniyle kamudan milyarlarca liralık ihaleler almasıyla tanınıyor. Halen THY ile ortaklaşa, İstanbul Arnavutköy’de Kanal İstanbul güzergahında bulunan bir arazide 15 bin konutun yapımını sürdürüyor. Cevahir’in Bodrum’da aldığı Emlak Konut ihalesi ise SÖZCÜ’nün konuyu gündeme getirmesinden sonra iptal edilmişti.