Mustafa Denizli Okan Buruk’un en büyük bahanesini elinden aldı

Teknik direktör ve yorumcu Mustafa Denizli, millilerin 1-0 galip geldiği Karadağ maçının ardından açıklamalarda bulundu.

"DEVAMLI OYNAMA ŞARTINA BAKILMAMALI"

Oyuncuların milli takıma çağrılması için kulüpte devamlı oynaması gerekmediğini söyleyen Mustafa Denizli, "Milli Takım hocalarının elinde çok büyük aksilikler olmazsa her zaman elinde sınırsız rotasyon vardır. Eğer sen oyuncuyu kadroya çağırıyorsan oynatacaksın. Bir futbolcunun Milli Takım'da şans bulması için kulüp takımında devamlı oynama şartına bakılmamalı. İrfan Can Kahveci ve Samet Akaydın'da bunları görüyoruz" dedi.

"İSTERSEN İÇERİYE 88 TANE TOP AT BAŞARILI OLAMAZSIN"

Millilerin orijinal 9 numara oynaması gerektiğini belirten Mustafa Denizli, "Milli Takım pozisyona giriyor ama fırsat yakalayamıyor ve golle buluşmakta zorlanıyor. Demek ki burada bir sıkıntı var. Eğer sen orijinal 9 numara ya da santrfor oynatmıyorsan istersen içeriye 88 tane top at, başarılı olamazsın. Altı pasa giremiyorsan ceza sahası dışındaki şutlarla ya da organizasyonla golü bulacaksın" ifadelerini kullandı.

"SEN BUNU SÖYLEYEMEZSİN"

Okan Buruk'un sıkışık takvimden dolayı şikayetçi olmasını eleştiren Mustafa Denizli, "Montella asla fikstürden ya da bir sonraki İzlanda maçının yakın tarihinden şikayet edemez. Keza Galatasaray'da Okan Buruk da şikayet ediyordu. Sen bunu söyleyemezsin. Okan Hoca başarılı ama tecrübe kazanan bir teknik adam konumunda. Beşiktaş'ın hocası belki dile getirebilir çünkü kadrosu kısıtlı. 20 günde 5-6 tane maç oynayacaklar ve Avrupa dönüşleri hep deplasmana geliyor" sözlerini sarf etti.