Murat Yetkin: Baskı o boyutta ki çoğu haber kanalı, erişim yasaklarıyla muhatap olmamak için ihale yolsuzluğu iddialarını haber yapmaktan çekiniyor

Murat Yetkin: Baskı o boyutta ki çoğu haber kanalı, erişim yasaklarıyla muhatap olmamak için ihale yolsuzluğu iddialarını haber yapmaktan çekiniyor

T24 Haber Merkezi

DW Türkçe İstanbul Koordinatörü Bülent Mumay'ın “ihale usulsüzlüğü” haberi nedeniyle aldığı hapis cezası, Avrupa Parlamentosu’nda (AP) bu akşam tüm grupların ortak önergesiyle kınandı. Gazeteci Murat Yetkin, bu gelişmeleri değerlendirdiği bugünkü aldığı yazısında, Türkiye’ye yönelik değerlendirmelerde bulundu. Yetkin, “Baskı o boyutta ki, çoğu gazete, televizyon, haber sitesi, artık erişim yasaklarıyla muhatap olmamak için ihale yolsuzluğu iddialarını, hatta TBMM’de konuşulsa dahi haber yapmaktan çekiniyor” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Bülent Mumay’a bir ihale usulsüzlüğü iddiası haberinin devamında 20 ay hapis cezası verilmişti. Ağustos ayında istinaf mahkemesince onaylanan ceza, halen Anayasa Mahkemesi’nde görüşülmeyi bekliyor. Genel Kurul’da söz alan liberal Slovak Milletvekili Lucia Yar’ın Türkçe ifade ettiği “Haksız yere mahkûm edilen gazeteciler; sizleri unutmadık ve yanınızdayız” sözleri gündem oldu.

VİDEO - AP milletvekili, Türkiye'deki gazetecilere kürsüden Türkçe mesaj yolladı: Haksız yere mahkûm edilen gazeteciler, sizi unutmadık!

“Mahkemelerden habere erişim yasağı çıkartarak cinayet ve dolandırıcılık davalarından ihale yolsuzluğu, usulsüzlüğü davalarına dek izleyicilerin bilgilenmesinin önüne geçmeye çalışma uygulaması giderek yayılıyor” diyen Yetkin, T24 yazarı Çiğdem Toker’in (Kalyon İnşaat ortaklığıyla) Sabiha Gökçen Havalimanı pist inşaatı ve (Eze İnşaatla birlikte) Kocaeli tramvay hattı inşaatındaki ihale usulsüzlüğü iddiaları hakkında yazdığı iki haberinin ardından “küçülme” gerekçesiyle Sözcü’de işine son verilmesini hatırlattı. Yetkin, ayrıca, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın Cengiz Holding’in gerçek bedelinin çok altında “kazanması” için hazırlanan ilahe şartnamesinin ayrıntılarının da gereğince haber olmadığına işaret etti.

“Baskı o boyutta ki çoğu gazete, televizyon, haber sitesi, artık erişim yasaklarıyla muhatap olmamak için ihale yolsuzluğu iddialarını, hatta TBMM’de konuşulsa dahi haber yapmaktan çekiniyor” diyerek durumun vahametine dikkati çeken Yetkin, “Hatta gazeteci arkadaşımız Mumay’ın haberi nedeniyle hapis cezası alması ve bunun Avrupa Parlamentosunda Türkiye’yi kınama gerekçesi olması da gereğince haber yapılmadı” eleştirisi getirdi.

Yetkinreport.com adresinde yayımlanan yazının tamamını okumak için .


İlgi çeken haberler...


TIKLAYIN - İşte belgesi: Köfteci Yusuf’la ilgili domuz eti tespiti, şubat ve mart aylarındaki iki raporla yapılmış

 Merak edilen soruyu uzmanı yanıtladı: Domuz eti dana etinden pahalı olmasına rağmen neden tercih ediliyor?

TIKLAYIN - Son seçim anketi: CHP ile AKP arasında yüzde kaç oy farkı var? Kararsız seçmen sayısı artıyor mu?

TIKLAYIN - Mehmet Y. Yılmaz yazdı: Kürt siyaseti aynı suda ikinci kez yıkanır mı?

TIKLAYIN - TÜİK, işsizlik rakamlarını açıkladı

TIKLAYIN - Video | Halk otobüsünde korkunç olay: Yolcuların arasında defalarca bıçaklanarak öldürüldü!

 

"Yunanistan’da Müslüman, Türkiye’de gavur tohumu"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele'