Muğla’da Hasta Nakil Hizmeti 17 Bin 705 Vatandaşa Ulaştı

(MUĞLA) - Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin 13 ilçede verdiği hasta nakil hizmetinden bugüne dek 17 bin 705 vatandaş, 67 bin 494 kez yararlandı. Başkan Ahmet Aras, "Vatandaşlarımızın sağlık hizmetine ulaşımını kolaylaştırmaya devam ettireceğiz ve bu hizmetlerle onların hep yanında olacağız" dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, hasta nakil hizmetini 90 kişilik uzman sağlık ekibi ve 30 araçlık filosuyla sürdürüyor. Bugüne dek 17 bin 705 vatandaşın 67 bin 494 kez yararlandığı hasta nakil hizmeti, 13 ilçede kesintisiz olarak devam ediyor. İl genelinde tüm vatandaşlar bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Yaşlı, engelli ve yatağa bağımlı kişiler için hayati bir önem taşıyan bu nakil hizmeti sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırıyor. Sağlık ekipleri hasta vatandaşları evden alıp sağlık kuruluşuna, sağlık kuruluşlarından evlerine bırakıyor.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aras, hizmete ilişkin şunları söyledi:

"Muğla il genelinde vatandaşlarımızın huzuru, mutluluğu ve sağlığı için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Sağlık alanında evde bakım, psikolog, diyetisyen, reçete yazma, hasta ve engelli nakli gibi hizmetlerimizle hemşehrilerimizin evlerine misafir oluyoruz. Özellikle yaşlı, engelli ve yatağa bağımlı vatandaşlarımız için hasta nakil hizmeti çok önemli. Vatandaşlarımızı evlerinden sağlık kuruluşlarına, sağlık kuruluşlarından evlerine uzman ekiplerimiz ve donanımlı araçlarımızla bırakıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlık hizmetine ulaşımını kolaylaştırmaya devam ettireceğiz ve bu hizmetlerle onların hep yanında olacağız."