Mücella Yapıcı ve kızına çıplak arama yapan polislere hapis

Taksim Dayanışması sözcülerinden Mücella Yapıcı'nın şikayeti üzerine açılan davada İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi polis memurları S.E.K. ve C.B.P’yi 'görevi kötüye kullanmak' suçundan 5'er ay hapis cezasına çarptırdı.

Taksim Dayanışması sözcülerinden mimar Mücella Yapıcı ve kızı Cansu Yapıcı’ya çıplak arama uygulayan üç polis hakkında açılan davada karar verildi. İki kadın polis, "görevi kötüye kullanma" suçundan 5’er ay hapis cezasına çarptırılırken, bir polis memuru beraat etti. Hapis cezaları takdir indirimi ile 5 aya düşürüldü ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Çıplak Arama Davasında Karar Çıktı

Mücella ve Cansu Yapıcı’nın çıplak arama işkencesine maruz kaldıkları gerekçesiyle açılan davada mahkeme, iki kadın polisi "görevi kötüye kullanma" suçundan cezalandırırken, bir erkek polisin beraatına karar verdi. Mahkeme, cezaların hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti.

"Görevi Kötüye Kullanma Değil, İşkence Suçudur"

Yapıcı ailesinin avukatı Gülyeter Aktepe, duruşmada yaptığı savunmada, müvekkillerinin haksız bir şekilde gözaltına alındığını ve çıplak arama işkencesine maruz kaldıklarını belirtti. Aktepe, “Müvekkiller, narkotikle ilgili bir suç isnadı bulunmamasına rağmen hukuksuz bir şekilde gözaltına alındı ve çıplak aramaya maruz bırakıldı. Bu uygulama, ‘görevi kötüye kullanma’ değil, ‘işkence’ suçudur” ifadelerini kullandı.

Beraat ve Cezalandırma Kararı

Duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılan sanık polislerden Levent Mustafaoğlu, beraatını talep etti. Mahkeme ise iki kadın polis hakkında 5’er ay hapis cezası verirken, erkek polisin beraatına karar verdi.