MSB EMEKÇİ ALIMI MÜRACAAT EKRANI 2024 | Milli Savunma Bakanlığı 1829 sürekli işçi alımı müracaat tarihleri, kuralları, açılacak takımlar

Ulusal Savunma Bakanlığı, 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında 1.829 açıktan daima emekçi alınacağını duyurdu. Müracaatların başlamasının akabinde Bakanlığa bağlı olarak çalışmak isteyen vatandaşlar arama motorlarında 'Milli Savunma Bakanlığı 1829 sürekli işçi alımı müracaat tarihleri, kuralları, açılacak kadrolar' sorgulamaları yapıyor. Ayrıntılar haberimizde...

MSB PERSONEL ALIMI MÜRACAAT EKRANI 2024 | Milli Savunma Bakanlığı, İŞKUR üzerinden başvuruda bulunan 1.829 emekçiyi bünyesine katacağını duyurdu. Bakanlık, muhtaçlık olan ve alım yapılacak branşları kamuoyu ile paylaşırken arama motorlarında sorgulanan 'Milli Savunma Bakanlığı 1829 sürekli işçi alımı müracaat tarihleri, kaideleri, açılacak kadrolar' mevzularını sizler için derledik. İşte detaylar...

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI BAŞVURU TARİHLERİ

Milli Savunma Bakanlığı tarafından açılan işçi alımı ilanına müracaatlar https://www.iskur.gov.tr/ adresinden 24-29 Nisan tarihleri ortasından alınacak.

2024 MSB EMEKÇİ ALIMI MÜRACAAT EKRANI İÇİN TIKLAYIN

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI AÇILACAK KADROLAR

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

2. Son müracaat tarihi prestijiyle 18 yaşını tamamlamış ve 01 Ocak 2024 tarihi prestijiyle 36 yaşından gün almamış olmak.

3. Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı hatalar, anayasal nizama ve bu nizamın işleyişine karşı cürümler, ulusal savunmaya karşı hatalar, Devletin sırlarına karşı kabahatler ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı berbata kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, hatadan kaynaklanan mal varlığı bedellerini aklama yahut kaçakçılık hatalarından mahkum olmamak.

4. Ulusal Güvenlik Kurulunca Devletin ulusal güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum yahut kümelere ya da terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti yahut iltisakı veya bunlarla irtibatı bulunmamak.

5. Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütlere desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak.

6. Kamusal haklarını kullanmaktan mahrum bırakılmamış olmak.

7. Askerlikle ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli yahut muaf olmak).

8. Rastgele bir toplumsal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık yahut malullük aylığı almıyor olmak.

9. Müracaatın son tarihi prestijiyle iş gücü taleplerinde belirtilen kısımlardan mezun olmak yahut son müracaat tarihi prestijiyle ilanda belirtilen mesleksel yeterlilik belgesi/ustalık evrakına sahip olmak ve belirtilen öteki özel kaideleri sağlamak (Mesleki yeterlilik evrakı yahut ustalık evrakına hak kazanmasına karşın, son müracaat tarihi prestijiyle dokümanı düzenlenmemiş olanlar da müracaat yapabileceklerdir. Lakin, evrak denetimlerinde adayların bu durumu ispatlayıcı evrak ibraz etmeleri gerekmektedir).

10. İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmelik'in 5'inci hususunun birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir evraka sahip olmak.

11. Öncelik hakkına sahip olanlardan, müracaatta bulundukları ilana Ulusal Savunma Bakanlığınca davet edildikleri halde zorlayıcı sebepler dışında icabet etmeyen, imtihana katılmayan, işi reddeden yahut kamuda daima personel statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkacaktır.

12. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca misyonundan yahut meslekten ihraç edilenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir.

13. Her aday, İŞKUR'da yayımlanan listede belirtilen bir ilana (bir iş yeri ve bir meslek koluna) müracaat yapabilir. Birden fazla ilana müracaat yapanlar ile Ulusal Savunma Bakanlığında fiyatları genel bütçeden ödenen bir iş yerinde çalışmakta olan emekçilerden müracaat edenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir.

14. İşe yerleştirme yapılabilmesi için adaylardan, arşiv araştırması ve/veya güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması ve müracaat yaptığı meslek kolunda çalışmasında sıhhat istikametinden sakınca bulunmadığına dair sıhhat raporu aranacaktır.