Mourinho’nun istediği teknolojinin maliyeti belli oldu!

T24 Spor Jose Mourinho’nun istediği gol çizgisi teknolojisi sisteminin maliyetinin, stat başına 250 bin ile 500 bin euro arasında değiştiği belirtildi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, 2-0 kazandıkları Antalyaspor maçının ardından yaptığı ...

T24 Spor

Jose Mourinho’nun istediği gol çizgisi teknolojisi sisteminin maliyetinin, stat başına 250 bin ile 500 bin euro arasında değiştiği belirtildi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, 2-0 kazandıkları Antalyaspor maçının ardından yaptığı açıklamalarla yine gündeme damga vurdu.

İlk yarının başında çizgiyi geçip geçmediği tartışma konusu olan pozisyonda F.Bahçe'nin golü haneye yazılmadı. Hem yorumcular hem taraftarlar bu pozisyonla ilgili tartışmaya girdi, ekranlarda ilginç görüntüler yaşandı. Portekizli hoca, İngiltere'yi örnek göstererek gol çizgisi teknolojisiyle ilgili gelen soruda lige bu konuda bir öneri yaptı.

"İzleyenlere garip gelmiştir!"

Dünyaca ünlü teknik adam, "İngiltere'deki insanlara eğer izledilerse gol çizgisi teknolojisinin olmaması garip gelmiştir. Türk futbolunda buna ihtiyaç var. Avrupa'da neredeyse her ülkede var" dedi.

Ancak sistem, küçük ve geliri kısıtlı federasyonlar tarafından uygulanmıyor. İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya ve Suudi Arabistan'da uygulanıyor.

Sistemin maliyeti içinde çip olan top için 250.000 eurodan başlayıp Hawk-Eye veya GoalControl sistemleri için 500.000 euroya kadar çıkıyor. (Akşam)