Mourınho’dan olay kelamlar

“Rakip 2 taç atışından gol buldu, bu onların değil; bizim hatamız. 2 taçtan gol yedik. Galatasaray bizden çok üstün oynamadı”

Fenerbahçe Teknik Yöneticisi Jose Mourinho, 3-1 kaybettikleri derbinin akabinde açıklamalarda bulundu:

Salakça bir karşılık olarak görülecek fakat onlar bizden daha çok gol attığı için kazandı.

Maça süratli başladık, domine ettik lakin hiç ehemmiyeti yok. 3-1'den sonra her şeyi riske ettik lakin ehemmiyeti yok. Ne kadar kaçırdığımızın değeri yok. Biz yalnızca penaltı noktasından şutumuzu gole çevirdik. Onlar daha çok gol attığı için kazandı.

GİRENLER HATALI DEĞİL

Amrabat çok âlâ ikinci yarı geçildi. Geçersiz stoper olarak olağanüstü oynadı. Birinci yarı eksik olan akışkanlığı sağladı.

En-Nesyri talih da buldu lakin atamadı. Sonradan girenlerin suçlanmasını kabul edemem.

Rakip iki taçtan gol attı, bu onların hatası değil bizim kabahatimiz.

İki taçtan gol yedik. G.Saray'ın bizden çok fazla yeterli, çok daha üstün oynadığını düşünmüyorum fakat onlar attı, biz atamadık

TOPLANTIYA KATILMADI

Türkiye'deki birinci derbisinde Galatasaray'a 3-1 yenilen Fenerbahçe'nin hocası Jose Mourinho yayıncı kuruluşa açıklamalar yaptı. Fakat Portekizli teknik adam maç sonrası basın toplantısına katılmadı ve stadı terk etti.

AMRABAT VE CENGİZ'DEN SİFTAH

Yaz transfer devrinin son günlerinde Fenerbahçe takımına dahil olan Sofyan Amrabat, birinci kere geçtiğimiz hafta Kasımpaşa deplasmanında forma giydi. Amrabat da Kadıköy'de taraftarı önüne birinci defa derbide çıktı. Faslı futbolcu 46. dakikada İsmail Yüksek'in yerine oyuna girdi. Cengiz Ünder de Kadıköy'de siftah yaptı.

DEV SERİ SONA ERDİ

Trendyol Harika Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe, alanında Galatasaray'a 3-1 mağlup oldu. Dönemin birinci 5 maçında 4 galibiyet, 1 beraberlik alan sarı-lacivertliler birinci hezimetini de ezeli rakibi karşısında aldı. Geçtiğimiz dönemi 27 maçlık yenilmezlik serisiyle tamamlayan Fenerbahçe, dün oynanan derbiye kadar seriyi 32 maça çıkarmıştı. Jose Mourinho'nun öğrencileri, 6. hafta sonunda 13 puanda kaldı. Önder Galatasaray ile puan farkı da 5'e yükseldi. Kanarya'nın tek golü 63. dakikada Edin Dzeko'nın kullandığı penaltıdan geldi. Kanarya en son geçtiğimiz dönem Trabzonspor'a 3-2 yenilmişti.

BÖYLE GOL YENMEZ

Dusan Tadic, Galatasaray yenilgisinin akabinde açıklamalarda bulundu: "İlk 25 dakika konumlar bulduk, atsak farklı olurdu. Yediğimiz goller güzel değildi. Rakibe çok fazla güç verdik. Birlikte defans, birlikte atak yapmayı bilmeliyiz. Çok kolay goller yedik. Bunları yapmamalıyız."

EVDE 15 MAÇ SONRA KAYBETTİ

Fenerbahçe, 4 Kasım 2023'te Trabzonspor'a karşı aldığı 3-2'lik yenilginin ardından Süper Lig'de birinci defa mağlup oldu. Bu süreçte 12 galibiyet, 3 beraberlik alan sarı-lacivertliler, son 8 maçta ise hanesine 3 puan yazdırmıştı. 8 maçlık galibiyet serisi de tekrar derbide son buldu.

EN-NESYRİ SAÇ BAŞ YOLDURDU

Skor 3-1'iken teknik yönetici jose Mourinho, Djiku yerine En-Nesyri'yi oyuna aldı ve çift forvete döndü. Uğraşta dakikalar 90+4'ü gösterdiğinde Youssef En-Nesyri, yüzde 100'lük gol bahtını değerlendiremedi. Kale önünde topla buluşan Faslı yıldız, şutu çekmesine karşın Nelsson pürüzüne takıldı.