Motosikletler de vergi verecek

AKP'nin sunduğu kanun teklifiyle birçok yeni vergi gündeme gelirken, CHP'li Karabat, otomobil fiyatlarının 1 milyon TL'den başlaması nedeniyle vatandaşların motosikletlere yöneldiğini vurguladı. Ayrıca, 100 cc ve altındaki motosikletlere de vergi uygulanacağını açıkladı.

AKP'nin yasa teklifiyle birlikte kredi kartlarından oyuncaklara, noter işlemlerinden tapu işlemlerine kadar birçok alanda yeni vergiler getiriliyor.

En fazla tepki çeken düzenlemelerden biri, 100 bin TL'lik kredi kartı limitine yıllık 750 TL kesinti yapılması. Bu vergi uygulamasının yanı sıra, 100 cc ve altı motosikletlere de vergi getirilmesi planlanıyor.

Gelişmeyi duyuran CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kredi kartı limitine vergi gibi şeytanın bile aklına gelmeyecek düzenlemeler yapan AKP, ayrıca 100 cc ve altı hacme sahip motosikletlere de vergi getiriyor. Buna yoksulluğun vergilendirilmesi diyebiliriz" dedi.

'VATANDAŞLAR MOTOSİKLETE YÖNELDİ'

"Otomobil fiyatları 1 milyon TL’den başlayınca, vatandaşlar motosikletlere yöneldi" diyen Karabat, "Hizmet sektörü cazip kılınınca, iş bulamayanlar motosiklet alıp kuryeliğe başladı. Bugün Türkiye’deki moto-kurye sayısının 1 milyonu aştığı belirtiliyor" ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR KARABAT'IN PAYLAŞIMI:

 

 

 

https://twitter.com/OzgurKarabatCHP/status/1845709724026573177