Milyonlar dört gözle bekliyordu kahreden haber! Football Manager 25 çıkış tarihi ertelendi… FM 25 ne zaman çıkacak? İşte yeni tarih


SON DAKİKA GELİŞMESİ

Futbolseverlerin ve menajerlik oyunlarına merağı olanların heyecanla beklediği Football Manager 2025 tutkunları, oyunun yayınlanacağı Kasım 2024'ü heyecanla beklerken bir son dakika haberi geldi.


FM 25 ERTELENDİ

Oyunun yayıncısından yapılan son dakika açıklamasına göre, gelecek ay oyun severlerle buluşması beklenen FM 25'in erişim tarihi ertelendi. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:


'ERTELEME KARARI ALDIK'

"Football Manager 25, Mart 2025’e Ertelendi. Değerlendirmelerin ardından, Sports Interactive zor olsa da Football Manager 25’in yayınlanmasını biraz daha erteleme kararı aldı. SEGA, lisans verenlerimiz ve ortaklarımızla yaptığımız görüşmelerin ardından, en iyi çözümün oyunun yayınlanmasınıertelemek olduğuna karar verdik. Platform özelinde çıkış tarihleri onaylandıktan sonra açıklanacaktır."


İŞTE YENİ YAYIN TARİHİ

Öte yandan söz konusu açıklamada Football Manager 25'in yayınlanma tarihi olarak Mart 2025 işaret edildi. Alınan bu kadar oyunun tutkunlarından tepki çekti.

Football Manager 25'in satış fiyatı

Steam: 44.99 Dolar
Epic Games: 1,259.10 TL


OYUNA GELEN YENİ ÖZELLİKLER

FM 25'in en belirgin değişikliklerinden biri oyunculara seslenmenin kaldırılmış olması. Resmi site bu özelliğin neden kaldırıldığını şöyle açıkladı:

FM25'te bulunmayacak özelliklerden en sık kullanılanı Kenardan Seslenişler ve ön görebildiğimiz gelecekte bunlar geri dönmeyecek.

Seslenişler yıllardır seride bulunuyor ve dürüst olmak gerekirse onları hiç sevemedim. Bir "seslenişin" aniden yaşanması gerekir ama bunlar sadece top oyundan çıktığında devreye giriyor. Ayrıca oyuncular için seslenişlerinin etkisinin ne kadar sürdüğü de net değildir. Dolayısıyla, şimdilik, kenardan seslenişler oyundan kaldırıldı.

Oyuna geri dönmelerini gerçekten istiyorum ama sadece onları düzgün şekilde yeniden tasarlayabilirsek oyuna tekrar eklenecekler.


GELEN KUTUSU KALDIRILDI

FM 25'teki yeni bir güncelleme de gelen kutusuna geldi. Artık oyunda gelen kutusu yerine portal olacak. Resmi sitede yapılan açıklamaya göre gelen kutusu oyuncuların en çok zamanını geçirdiği ekrandı. Eski modda kaldığı düşünülen gelen kutusu için artık portal olacak.

Portal, geniş futbol evrenine daha zengin bir pencere sunacak. Portal, Gündem ve Mesajlar kısımları sayesinde size hikayenizi geliştirmek için çok daha iyi araçlar vermesinin yanı sıra, Haberler ve Maçlar aracılığıyla başka yerlerde olup bitenlere dair de daha iyi bilgiler sunacak.


YENİ BİR KULÜP YARATMA MODU KALDIRILDI

Kariyer modu dışında kullanılan bir mod olan kulüp oluşturma modu artık olmayacak. Bunun nedeninin ise bu modu oynayan oyuncu sayısının giderek azalması. Ancak bu modun FM 26'da geri geleceği de açıklandı.


SOSYAL MEDYA SEKMESİ KALDIRILDI

FM 25'te olmayan yeni bir özellik de sosyal medya sekmesi. Ancak burada olan tüm kritik bilgiler oyunun diğer kısımlarında görünmeye devam edecek.


MİLLİ TAKIM YÖNETME KALDIRILDI

Football Manager, Milli Takım yönetim modunun FM2025'te olmayacağını açıkladı. Geliştirme sürecinde yaşanan sıkıntılar dolayısıyla bu karar alınırken, bu modun FM2026'yla birlikte geri döneceği de kaydedildi. Öte yandan FM2025 Mobil sürümünde ise Milli Takım yönetimi yapılabilecek.


OYUNCU KİLOLARI ARTIK GÖRÜNMEYECEK

FM 25'te olmayacak yeni bir özellik de oyuncu kiloları. Geliştiriciler, 'Futbolda kullanılan verilerin sürekli evrildiği ve geliştiği bir dünyada, bu verilerin FM'de nasıl gösterileceği konusunu uzun uzun düşündük. Mevcut veri ölçümleri ve görselleştirmelerinin çoğu FM25'te olmaya devam edecek.' ifadeleriyle neden kaldırıldığını açıkladı.


REKABET MODU KALDIRILDI

Football Manager 2025'te daha önceki serilerde olan rekabet modu da olmayacak. Oyuncuların yalnızca 0.5'i tarafından oynanan rekabet modu yeniden tasarlanıyor. Bu modun da FM 26'da geri geleceği açıklandı.


KADIN FUTBOLU EKLENDİ

Sızdırılan bilgilere göre, resmi duyuru ve ön sipariş tarihi 24 Eylül 2024 olarak belirlenirken, oyunun tam sürümünün piyasaya çıkış tarihi ise 26 Kasım 2024 olacak.